Recomandări TV. Matthew McConaughey, Van Damme, Danny Trejo și actrițe de top pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 15 Mai 2017
Rubricile Filme la TV și Seriale TV vă stau la dispozitie cu oferta integrală a canalelor de la noi

Ziua de luni este, așa cum v-am obișnuit, a Recomandărilor TV. Iată, așadar, o serie de filme pe care noi le vom urmări în următoarele seri ale acestei săptămâni. Desigur, oferta canalelor TV de la noi este mult mai variată în titluri și genuri. Nu ezitați să accesați Rubrica TV pentru oferta completă a posturilor de la noi.

Luni, film nominalizat la Cannes. Mud/Evadatul (2012)
15 mai, Național TV, ora  21:00
Mud, în regia lui Jeff Nichols, spune povestea unor Tom Sawyer şi Huckleberry Finn porniţi pe aventură de-a lungul fluviului Mississippi. Personajul al cărui poreclă dă şi numele filmului e jucat de Matthew McConaughey, iar iubita pe care acesta o aşteaptă pe o insulă pustie, pentru care a omorât un om, e jucată de Reese Witherspoon. Filmul curge cu lentoarea fluviului, dar personajele te fură cu povestea lor. Ellis şi Neckbone, de 14 ani, descoperă în timpul uneia din micilor lor escapade zilnice în natură un om refugiat pe o insulă din Mississipi. E Mud (Matthew McConaughey), tatuat, cu un pistol la care băieţii încep să râvnească. Însă, în acelaşi timp, Mud pare să creadă în iubire, o credinţă de care Ellis are nevoie disperată pentru a uita certurile zilnice pe care le vede acasă. În scurt timp, Mud îi pune la treabă pe cei doi adolescenţi: trebuie să repare o barcă cu care Mud va putea părăsi insula. Şi totuşi, pentru cei doi băieţi discernerea adevărului din vorbele evadatului e un lucru dificil. A ucis cu adevărat un om, e într-adevăr urmărit de justiţie şi de vânătorii de recompense? Şi cine e această misterioasă femeie (Reese Witherspoon) care tocmai a debarcat în orăşelul lor din Arkansas?

Marți, JCVD (2008)
16 mai, AMC, ora 00:50
Cinnemagia scria la data lansării „Ca film, JCVD este cât se poate de comic, iar van Damme ar trebui aplaudat pentru aplombul cu care face haz de necaz şi se recunoaşte învins, hulit, falit şi o întreagă suită de alte atribute de care un "mare" de la Hollywood ar fugi fără să se mai oprească”.  

Miercuri, Zombieland (2009)
17 mai FilmCafe, ora 20:15
Woody Harrelson joacă rolul lui Tallahassee, un tip greu de ucis, care la rândul său ucide fără milă, un tip gata să ucidă orice zombi care i-ar apărea în cale, pentru a-i proteja pe ultimii oameni normali care au mai rămas pe planetă. „Când am citit scenariul, primul actor care mi-a venit în minte a fost Woody Harrelson”, a declarat regizorul Ruben Fleischer. „În Tallahassee am recunoscut elemente din personajul jucat de Woody în Natural Born Killers, dar care are în plus și elemente umoristice”. În comedia de acțiune Bun venit în Zombieland a casei de producție Columbia Pictures este vorba despre doi tipi care au găsit modalitatea de a supraviețui într-o lume dominată de zombi.

Joi, acțiune. Machete (2010)
18 mai, ProTV, ora 22.30
„Tout ce dont vous avez besoin pour faire un film, c'est d'une fille et d'un flingue”/„Tot ce-ţi trebuie pentru un film este o fată şi o armă”, spunea Jean-Luc Godard, care cu siguranţă nu se gândea că Robert Rodriguez o va lua ad literam, ba va dovedi şi exces de zel, punând în ecuaţie vreo zece fete şi... nenumărate arme în Machete Kills. Al doilea film al seriei cu Danny Trejo protagonist e programat la ProTV. Așadar, veți avea parte de taciturnul Trejo, plus femei letale sumar îmbrăcate, fiecare cu armele ei secrete (Rodriguez e din nou inventiv, dupa ce în Planet Terror protagonista era Cherry, o femeie cu o armă automată în loc de picior), eviscerări, lipsă de milă faţă de personaje, care cad secerate când te aştepţi mai puţin şi vedete de la Hollywood.

Vineri, dramă. Miracolul de la Sf. Anna
19 mai, ProCinema, ora 20.30
În Italia, în 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, patru soldați de culoare, membri ai Diviziei 92 Buffalo, rămân captivi într-un sat toscan, în spatele liniilor inamice. Fără posibilitatea de a lua legătura cu unitatea lor, după ce unul dintre ei si-a riscat viata pentru a-l salva pe un copil din zona, cei patru soldati experimenteaza atat realitatile brutale ale razboiului, cat si sentimente pe care le credeau pierdute, precum compasiunea si iubirea.   

Sâmbătă, comedie. She's Out of My League (2010)
20 mai, Paramount Channel, ora 19:55
Personajul principal masculin, Kirk (Jay Baruchel), care lucrează la paza aeroportului, și care dintotdeauna a visat să devină pilot. Kirk așteaptă să se petreacă ceva cu el, dar nu este suficient de motivat ca să facă el acel pas. În ce o privește, Molly (Alice Eve), care a fost pentru scurtă vreme avocat, acum are o afacere de succes; organizează petreceri și se simte bine în noul ei rol, numai că nu a avut curajul de a le spune părinților ei că a renunțat la avocatură. Mesajul simplu al filmului este că fata îi dă încredere lui Kirk să fie el însuși, și să nu-i pese de ce cred alții.

Duminică, comedie. Zoolander (2001)
21 mai, TNT, ora 08:55
Ce trebuie să facă cel mai faimos super-manechin masculin din lume ca să pună capăt unui complot scandalos și să devină un erou american?
Derek Zoolander a înfruntat mii de ziariști insistenți și și-a apărat titlul de Modelul Masculin al Anului timp de trei ani consecutivi. Dar acum, cel mai faimos supermodel din lume este pe cale să dovedească faptul că nu este numai un tip care arată extraordinar de bine.

   

Exploreaza subiecte similare:

Mud, Jeff Nichols, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, JCVD, Zombieland, Woody Harrelson, Jean-Claude Van Damme, Machete, Miracle at St. Anna, She's Out of My League, Zoolander

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells