Recomandări TV: 27 februarie - 5 martie, o săptămână pentru toate gusturile pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 27 Feb 2017
Comedie, film-cult, film-biografic, SF distopic, în program

Dramedie. „The Kids Are All Right
luni, 27 februarie, ora 22.10, TVR 2
Doctorița ginecolog de succes Nic (Annette Bening) și arhitecta peisagistă Jules (Julianne Moore) formează un cuplu de lesbiane de aproximativ 20 de ani și sunt mamele a doi adolescenți pe nume Joni și Laser, pe care i-au conceput prin inseminare artificială.

După ce Joni (Mia Wasikowska) împlinește 18 ani și este acceptată la un colegiu prestigios, fratele ei mai mic o presează să contacteze telefonic banca de spermă pentru a afla identitatea tatălui lor biologic. Angajații instituției îl sună pe Paul (Mark Ruffalo) și îl întreabă dacă este de acord să își întâlnească fiica, bărbatul intrând intempestiv în viața de familie a celor patru protagoniști.

SF. „Odiseea Spaţială 2001
Marți, 28 februarie, ora 02.45, TNT
Capodopera SF despre o misiune spaţială blestemată. Un film legendar pentru efectele speciale excelente, atmosfera apăsătoare şi muzica clasică din coloana sonoră.

Dramă „My Week with Marilyn
miercuri, 1 martie, ora 00.30, ProCinema
Filmul prezinta timpul petrecut de Marilyn Monroe la Londra în 1957 când filma „The Prince and the Showgirl”. În regia lui Laurence Olivier.  Timp de o săptămână, Marilyn scăpa de viața din Hollywood și trăiește în stil englezesc alături de Colin Clark, un angajat al regizorului.

Serial SF.  Sezonul 2 „Humans
joi, 2 martie, ora 22,  AMC
Sezonul doi al serialului SF „Humans" se difuzează din 23 februarie, de la ora 22:00, în exclusivitate pe canalul AMC . Pe 2 martie este programat cel de-al doilea episod al noului sezon.

Sezonul al doilea din „Humans" începe la câteva luni după evenimentele din sezonul întâi. Synth-ul Niska (Emily Berrington) este în continuare liberă și posedă codul conștiinței. Familia ei de synth, Mia (Gemma Chan), Leo (Colin Morgan) și Max (Ivanno Jeremiah), neștiind unde se află Niska, încearcă fiecare să-și găsească locul în lume, în timp ce oamenii reali Joe (Tom Goodman-Hill) și Laura Hawkins (Katherine Parkinson) încearcă să-și repare căsnicia.

Fiind o formă de viață inteligentă în curs de dezvoltare - synth-urile - în raport cu o formă de viață deja stabilită - omenirea - se luptă pentru locul lor în lume, rezultând o narațiune captivantă care continuă să își pună o întrebare cu implicații ce zguduie lumea: cine are dreptul de a stabili ce înseamnă să fii viu? Sau, mai mult, să fii „uman”.

Comedie romantică. „The Accidental Husband
vineri, 3 martie, ora 20.10,  TVR2
Vedeta de la postul de radio, Dr. Emma Lloyd (Uma Thurman) și editorul/logodnicul ei Michael (Colin Firth) credeau că la New York e mai ușor să obții o autorizație de căsătorie decât un carnet de conducere auto. În fond, nu trebuiau să facă nici teste - la sală sau la spital - erau amândoi majori și nu erau nici rude de sânge. Nu trebuia decât să se ducă la primărie, să plătească taxa și gata. Nu-i așa? Ei bine, nu era așa, pentru că... Emma era deja măritată!

Comedie cu Sacha Baron Cohen.  „Dictatorul
Sâmbătă, 4 martie, 22.15,  ProTV
Timp de patru decenii poporul republicii Wadiya a fost condus de tiranul Aladeen (Sacha Baron Cohen), care a incalcat toate drepturile omului. SUA il invita la New York sa tina un discurs la Natiunile Unite, insa intr-o noapte este atacat, i se taie barba si I se iau hainele va fi de nerecunoscut. Cand incearca sa ajunga la tina discursul, nu este primit deoarece nimeni nu il recunoaste. O tanara il salveaza, il ia la magazinul ei, ii da de lucru si de aici incepe aventura lui Aladeen in metropola Americana.

Premieră. Serial „Vikingii
Duminică, 5 martie, ora 22,  History Channel
Planul lui Ragnar se concretizează şi armata vikingă debarcă pe coasta Northumbriei.

Exploreaza subiecte similare:

Vikings, The Dictator, Sacha Baron Cohen, Colin Firth, Uma Thurman, The Accidental Husband, Katherine Parkinson, Tom Goodman-Hill, Ivanno Jeremiah, Colin Morgan, Gemma Chan, Emily Berrington, Humans, My Week with Marilyn, 2001: A Space Odyssey, Mark Ruffalo, Annette Bening, Julianne Moore, Mia Wasikowska, The Kids Are All Right

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells