Recomandări TV 20-26 iulie: arte marțiale, filme clasice și de aventuri

de Gloria Sauciuc în 20 Iul 2015
Seria recomandărilor TV continuă pe Cinemagia, cu o selecție săptămâna aceasta din care nu lipsesc actorii celebri, un film al lui Charles Chaplin, acțiunea și aventura

Documentar. „The Lake”, de Jean-Christophe Maillot, o imersiune în creația coregrafului

luni, 20 iulie, ora 15.50, MEZZO

Coregraful Jean-Christophe Maillot, directorul artistic al Companiei de balet „Monte Carlo Ballet” reinterpretează „Lacul lebedelor”, emblemă a dansului clasic universal. Urmărit zilnic, de la primele repetiții până la premieră, munca acestui paradoxal coregraf este prezentată în documentarul semnat de Alain Guillon. Filmul plonjează în intimitatea creării unui balet legendar. Înaintea documentarului, de la ora 13.30 este difuzat pe Mezzo chiar spectacolul de dans „Le lac”, o înregistrare făcută la Grimaldi Forum din Monte Carlo, spectacol documentat de  Alain Guillon.

Imediat după acest documentar, mai exact de la ora 17, Mezzo programează spectacolul de dans „Miniatures”, în coregrafia aceluiași Jean-Christophe Maillot.

Dramă. „In the Time of the Butterflies

marți, 21 iulie, ora 20.30, AMC

Generalul Rafael Trujillo este dictatorul necontestat şi temut al Republicii Dominicane. Minerva Mirabal şi surorile ei, cunoscute drept „fluturii”, încearcă să doboare dictatorul sadic cu ajutorul unei mici facţiuni rebele. Cu Salma Hayek, Marc Anthony.

Film regizat de Charles Chaplin. „Luminile oraşului

miercuri, 22 iulie, ora 20.10,  TVR2

Povestea vagabondului cu inimă mare, care se îndrăgosteşte de o tânără florăreasă oarbă, devenind protectorul ei şi ajutând-o să-şi recapete vederea este, poate, cel mai emoţionant film mut al lui Chaplin. Faptul că el a putut fi realizat într-o perioadă când cinematograful sonor luase deja amploare dovedeşte popularitatea şi statutul marelui actor-regizor la Hollywood.

Arte marțiale. „ Contract Killer”

joi, 23 iulie, 20.30, ProCinema

Cand un magnat japonez este ucis, se pune o recompensa de 1 milion de dolari pentru prinderea asasinului. Supranumit „Regele criminalilor”, asasinul este unul extrem de periculos si cautat de politie de ani de zile. Fu (Jet Li) face echipa cu Lo (Eric Tsang) pentru a-l prinde pe criminal, insa trebuie sa scape de nepotul miliardarului, Tsukamoto (Renji Sato), care are planurile lui pentru a incasa fabuloasa suma.

Dramă. „Blonde Venus”/„Viciul blond”

vineri, 24 iulie, ora 16.10, TVR 2

Helen, dansatoare de cabaret, munceşte din greu pentru a plăti tratamentul soţului ei bolnav şi pentru a-şi creşte fiul, însă relaţia cu un bărbat bogat şi seducător ameninţă să-i distrugă căsnicia. Cu: Marlene Dietrich, Cary Grant.

Crimă/Dramă/Thriller.  „Talentatul domn Ripley

sâmbătă, 25 iulie, 21.30,  TV1000

Suntem in anii 50. Tom Ripley este un băiat sarac ce împrumută o jachetă cu emblema universității Princeton, pentru a cânta la o petrecere selectă. El pretinde că îl cunoaște pe unul dintre bogații studenti la Princeton, pe nume Dicki Greenleaf, un rebel ce traieste in Italia si refuza sa se intoarca acasa. Tatal lui este dispus sa ii ofere lui Tom 1,000 de dolari pentru a-i aduce fiul acasa. Iar Tom este mai mult decât dispus sa o facă.

Serial de aventuri. „Sinbad

duminică, 26 iulie, 22.00, FilmBox

Echipajul Providenței organizează o vânătoare de comori pe o insulă pustie plină cu epave. Ei găsesc o cutie care dezvăluie o tânără pe nume Kuji (Hannah Tointon), care pretinde a fi o zeitate. Dupa ce petrec noaptea pe insulă, ei își dau seama că aceasta este locuită, după ce sunt înconjurați de o armată de războinici, care amenință să-i omoare dacă nu o predau pe Kuji. Când ei refuză, armata îi ucide pe toți în afara lui Anwar, care refuză să o lase în urmă. Kuji relevă apoi că întregul eveniment este un test al curajului și rolului lui Anwar în cadrul grupului. Simțind că a reușit, ea învie grupul și pleacă.

Exploreaza subiecte similare:

In the Time of the Butterflies, City Lights, The Contract Killer, Blonde Venus, The Talented Mr. Ripley, Sinbad

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells