Recomandări TV, 1-7 decembrie

de Gloria Sauciuc în 1 Dec 2014
Zilele acestea, mai multe filme româneşti în grila posturilor TV, cu ocazia Sărbătorii Naţionale a românilor

Film românesc „Capcana mercenarilor

luni, 21.10, TVR 1

În iarna lui 1918, cu puţin timp înaintea Marii Uniri de la 1 decembrie, ţăranii unui sat din Ardeal sunt acuzaţi pe nedrept de incendierea fabricii şi depozitului de cherestea aparţinând baronului von Görtz. Mercenarii angajaţi de acesta urmează să împuşte câte un om din fiecare casă a satului  şi singurii care îndrăznesc să-i înfrunte sunt soldaţii unui mic detaşament al armatei române, condus de maiorul Andrei. După o luptă crâncenă, pe viaţă si pe moarte, mercenarii sunt decimaţi. În regia lui Sergiu Nicolaescu, cu Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Cozorici, Jean Constantin.

SF romantic „Her”

marţi, 21.00, CineMax

Cu inima frântă după un lung mariaj eşuat, el începe să fie interesat de un nou sistem de operare pe calculator, care răspunde la comenzi vocale şi promite a fi extrem de intuitiv, devenind  un fel de entitate de sine stătătoare. 

Când îl instalează, el este încântat să facă cunoştinţă cu Samantha, o voce superbă de femeie (Scarlett Johansson), care pare a fi pătrunzătoare, sensibilă şi surprinzător de simpatică. Pe măsură ce dorinţele şi nevoile lor cresc simultan, prietenia lor se adânceşte transformându-se într-o dragoste reciprocă.

Film istoric românesc „Mircea, partea I”

marți, 15.15, ProTV

În 1393 Imperiul Otoman încercă să cucerească toată lumea cunoscută acelor timpuri. În drumul lor nu a mai rămas decât micul principat al Valahiei, condus de marele domnitor Mircea cel Bătrân. Ani de zile acesta a luptat atât împotriva turcilor cât şi a altor năvălitori, menţinând independenţa ţării sale. Ajuns în amurgul vieţii, Mircea nu are de lăsat urmaşilor decât o singură moştenire: libertatea! Şi pentru asigurarea acesteia, el trebuie să treacă de înfruntarea finală cu turcii... Distribuția îi numără pe Sergiu Nicolaescu, Vlad Nemeş, Serban Ionescu, Adrian Pintea, Colea Răutu, Manuela Hărăbor, Ion Besoiu.

Miercuri, 3 decembrie, de la aceeași oră, este difuzată partea a doua a filmului, tot de ProTV.

Dramedie: „Being There

joi, 19.30, TCM

În această comedie, Peter Seller realizează unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale, interpretându-l pe Chance, un grădinar inocent care - paradoxal - ajunge să fie cel mai influent personaj de la Washington.

Film dramă „Ringul

vineri, 20.00, Pro Cinema

Este povestea unui fost boxer care se întâlnește cu o veche cunoștință, un ofițer torționar din fosta Germanie nazistă. Rivali încrâncenați în trecut, cei doi se revăd cu prilejul unui turneu și încearcă să-și rezolve disputele. Film românesc cu Marin Moraru, Sergiu Nicolaescu, Geo Dobre.

Comedie fantasy „This Is The End

sâmbătă, 23.00, HBO

În urma unei serii de evenimente neobişnuite şi de proporţii catastrofale, care devastează oraşul Los Angeles, un grup de şase prieteni sunt nevoiţi să se baricadeze într-o casă. Afară, lumea se duce de râpă. Înăuntru, prietenia lor e pusă la grea încercare de stresul izolării şi împuţinarea proviziilor...

Scenariştii îngrămădesc în film demoni, posedaţi, păcătoşi care se pocăiesc pentru faptele lor, canibali, onanişti,... ieşind un amalgam fără Dumnezeu - metaforic şi ad literam - de vreme ce demonii iadului au ajuns pe pământ

Comedie romantică „Frumuşica”/„The Pretty Woman

duminică, 20.30, Antena 1

Edward Lewis (Richard Gere), un bărbat bogat care nu-şi mai poate dori nimic de la viaţă, întâlneşte întâmplător o femeie de moravuri uşoare, de care se îndrăgosteşte. Tânăra (Julia Roberts) învaţă alături de el cum să se îmbrace, cum să mănânce elegant şi cât de frumoasă este muzica de operă. Dar va dura acest incredibil vis de Cenuşăreasă?

Exploreaza subiecte similare:

Capcana mercenarilor, Her, Mircea, Being There, Peter Sellers, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Gheorghe Cozorici, Vlad Nemeş, Şerban Ionescu, Adrian Pintea, Colea Răutu, Manuela Hărăbor, Ion Besoiu, Ringul, This Is The End, Geo Dobre, Marin Moraru, Richard Gere, Pretty Woman, Julia roberts

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells