Recital de Gală. „Best of Baroc”, cu Cezar Florin Ouatu, pe 1 noiembrie

de Cinemagia în 16 Oct 2018
Vivaldi, Bach, Händel, Purcell, dar și Mozart se vor auzi la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național

Fundația Calea Victoriei organizează joi, 1 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național din București la un recital de muzică barocă, în compania a doi muzicieni talentați: contratenorul Cezar Ouatu și pianista Ioana Maria Lupașcu, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Bilete puteți comanda de pe site-ul fundației, www.victoriei.ro

Cei doi muzicieni ne vor însoți într-o călătorie în lumea strălucitoare, ritmată și voluptuoasă a muzicii baroce, cu ajutorul unor sonorități specifice acestei perioade: Vivaldi, Bach, Händel, Purcell, dar și Mozart, care va face legătura cu perioada ulterioară, a muzicii clasice.

Vocea specială a solistului nostru, Cezar Ouatu, ne va aminti de celebrii contratenori din perioada perucilor pudrate, a costumelor și bijuteriilor prețioase purtate în palatele somptuoase din Europa secolelor 17 și 18. Sonoritățile instrumentale din acea perioadă vor fi recreate cu măiestrie de către Ioana Maria Lupașcu, la pian, în decorul elegant al Sălii de Marmură a Palatului C. M. N.

Cezar Florin Ouatu este interpret de operă, pop-opera și pianist. S-a născut într-o familie de muzicieni, fiind fiul flautistului Florin Ouatu, de la Filarmonica din Ploiești și fost profesor la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria. La doar 6 ani a învățat să cânte la pian. A absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploiești; în 2004 a absolvit cu notă maximă secția de canto clasic a Conservatorului „Giuseppe Verdi” din Milano unde fusese admis în 2001.

A studiat de asemenea și muzică barocă. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice” din Veneția, a cântat pe importante scene din lume și a obținut numeroase distincții la concursuri de canto în orașe precum Barcelona, Dresda, Milano și în țări precum Monaco și San Marino. A cântat la opere prestigioase precum cele din Lausanne, Barcelona, Potsdam. Cezar Ouatu a cântat, alături de soprana Angela Gheorghiu la concertul susținut de tenorul italian Andrea Bocelli în 2013 în România.

Ioana Maria Lupașcu este unul dintre cei mai buni pianişti din România. Din anul 2007 este solistă al Filarmonicii „Paul Constantinescu" Ploieşti. Născută la Brăila, începe studiul pianului la vârsta de 4 ani cu prof. Mircea Bogatu. Absolvă Liceul de Muzica „George Enescu" Bucureşti, apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu" Bucureşti și obține la susţinerea licenţei (Conservatorul „George Enescu" Iaşi) nota maximă.

În anul 2000 este admisă la Masterul „Virtuosity Level" la Conservatoire du Lausanne, Elveţia la clasa Prof. JF Antonioli, dar după câteva luni se mută în Italia, unde devine studentă marelui pianist Lazăr Berman, la „Accademia Europea di Musica”. Câştigătoare, finalistă sau laureată a numeroase concursuri, dintre care Lira de Aur-Suceava (Premiul I, II, III), Concursul Naţional de Muzică - în anii copilăriei (Premiul I), „Mihail Jora" Bucureşti (premiu special), Konzerteum - Grecia (Premiul III), Ferdi&Lili Statzer - Istanbul, Turcia (unde a câştigat şi Premiul „Vedat Kosal") nu s-a simţit atrasă de viaţa competiţională şi a început cariera solistică, fiind prezentă pe scene din Italia, Romani, Elveţia, Croaţia, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania, Germania.

 

 

 

Alte știri din cinema

Jason Momoa a dezvăluit care e cea mai grozavă parte din a fi Aquaman

Filmul se lansează pe marile noastre ecrane pe 21 decembrie

Sylvester Stallone a fost cel mai căutat actor pe Google în 2018

Nu toti cei aflaţi pe listă şi-au câştigat locul din motive demne de apreciat

Dinozaurii nu vor distruge orașele în Jurassic World 3, spune regizorul peliculei

Filmul va fi lansat abia pe 11 iunie 2021

Filmele cu femei în rol principal au avut încasări mai mari decât cele cu bărbați

„A vedea femei și fete pe ecran nu doar că este bine pentru toți - mai ales pentru copii - dar este și plăcut și profitabil...”, a spus Geena Davis

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 16 octombrie 2018 15:44
O surpriza deosebit de placuta aceasta manifestare muzicala in stil baroc si binevenita participarea celebrului, de pe acum, interpret polivalent Cezar Florin Ouatu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells