Quentin Tarantino a intrat în vizorul poliției, care cere boicotarea filmelor lui

de Gloria Sauciuc în 28 Oct 2015
„The Hateful Eight” este programat pentru lansare pe 15 ianuarie 2016

Președintele unui sindicat care reprezintă polițiștii din New York a cerut un boicot la adresa filmelor lui Quentin Tarantino, în urma remarcilor pe care regizorul le-a făcut sâmbătă la un miting împotriva brutalității poliției. Tarantino a zburat din California ca să mărşăluiască împreună cu sute de oameni de la Parcul Washington Square din Manhattan până la Parcul Bryant și să protesteze împotriva utilizării excesivă a forței de către poliție în toată țara.

„Sunt o ființă umană cu o conștiință”, a declarat regizorul faimosului „Reservoir Dogs”. „Și dacă crezi că se întâmplă o crimă, atunci trebuie să te ridici și să stai împotriva ei. Sunt aici să spun că sunt de partea celui ucis”. Un însemn cu mesajul „Ridicaţi-vă! Opriţi teroarea Poliției!” era agăţat în fața lui Tarantino când a făcut remarcile. Regizorul a declarat că polițiştii sunt prea des „criminali”, potrivit New York Post.

Patrick Lynch, președintele Asociației de Întrajutorare a Patrulelor, l-a atacat duminică pe câștigătorul Oscarului. „Nu este o surpriză că cineva care trăieşte din glorificarea crimei și violenței urăşte şi poliţiştii”, a spus Lynch într-o declarație. „Ofiţerii de poliţie pe care Quentin Tarantino i-a numit „criminali” nu trăiesc într-una din fanteziile sale depravate de pe marele ecran. Ei îşi riscă și uneori îşi sacrifică viața pentru a proteja comunitățile de crime reale și haos. Newyorkezii trebuie să trimită un mesaj acestui furnizor de degenerare, care nu are niciun motiv să vină în orașul nostru să promoveze calomniosul său „Poliţist ficţiune”. E timpul pentru un boicot al filmelor lui Quentin Tarantino”.

Următorul film al lui Tarantino, „The Hateful Eight”, este programat pentru lansare pe 15 ianuarie 2016. Mitingul fost al treilea dintr-o serie de demonstrații din New York care au cerut dreptate pentru persoane ucise de poliție şi s-a petrecut la câteva zile după ce un ofițer de poliție, Randolph Holder, în vârstă de 33 de ani, a fost împușcat mortal în timp ce răspundea unui apel cu focuri de armă în cartierul East Harlem. Faptul că mitingul s-a produs atât de curând după decesul lui Holder este „nefericit”, a spus Tarantino.

Exploreaza subiecte similare:

Quentin Tarantino, actor, The Hateful Eight

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
tibi_oncescu pe 28 octombrie 2015 14:20
Desi Tarantino e un real talent ma pot asocia remarcilor critice in sensul ca e un talent folosit prost. M-au distrat expresiile, conectate la adevar, "fanteziile sale depravate " si "furnizor de degenerare".
Nu se poate spune ca filmele sale (de care stiu) sunt frumoase, ci sunt atractive. Beneficiaza si de actori carismatici.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells