Primul trailer The Lord of the Rings: The Rings of Power este aici, comentat!

de Marina Florea în 14 Feb 2022
Prime Video, care deja a încercat domeniul fantasy cu The Wheel of Time, va atrage toată atenția la toamnă, inclusiv în România, cu The Lord of the Rings: The Rings of Power, serial ce va intra pe această platformă de streaming pe 2 septembrie

Primul teaser trailer pentru serialul Amazon The Lord of the Rings: The Rings of Power a fost difuzat duminică, în cadrul Super Bowl, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din fiecare an, inclusiv pentru lansările de trailere la cele mai așteptate superproducții cinematografice. În timpul meciului în care s-a decis campioana din National Football League (NFL), divizia de fotbal american din SUA, fanii lumii fantastice imaginate de romancierul J.R.R. Tolkien au văzut primele imagini din serialul plasat în cel de-Al Doilea Ev al Pamântului de Mijloc, la mii de ani cronologic înaintea acțiunii din seria de filme Stăpânul Inelelor.

În trailer vedem primele imagini din Númenor

Țara de pe insula Numenor este ceva important în Al Doilea Ev, era Pământului de Mijloc suprinsă în film. Este un stat puternic al Oamenilor, care este una dintre principalele puteri în perioada în care Sauron făurește Inelele Puterii. Regii ei sunt descendenții fratelui geamăn al lui Elrond Elros (care, spre deosebire de fratele său, preferă o viață de muritor), iar obârșia regală a acestuia este aceea care îi dă lui Aragorn drepturile pentru tronul din Gondor, scrie publicația Looper.

Totuși, există puține indicii despre Numenor din materialul pe care l-am putut vedea până acum. În prima scenă din Rings of Power vedem o navă intrând într-un port cu o arhitectură splendidă, care amintește de aceea din Gondor. Există o statuie mare pe stânga portului, amintind de Argonath din Lord of the Rings, construită mult mai târziu de locuitorii din Numenor. În plus, există un munte înalt undeva pe fundal.

Cu siguranță este portul Romenna, sunt de părere jurnaliștii de la looper.com. Nu este capitala, și totuși este un oraș cheie. Este principala citadelă a Celor Credincioși, un grup esențial în istoria Numenor-ului și a Gondor-ului. Isildur, bărbatul care va tăia Inelul de pe mâna lui Sauron, trăiește acolo, ca și faimosul rege din Numenor Aldarion, născut cu mult înainte. Dacă orașul este Romenna, atunci muntele de pe fundal este Meneltarma, muntele sfânt din centrul insulei în formă de stea, Numenor. Știind că Numenor va juca un rol important, perspectiva maiestuoasă ne poate da fiori.

Serialul posibil ne va explica și detalia povestea lui Galadriel

Atunci când Amazon Prime și-a lansat primele imagini din The Lord of the Rings: The Rings of Power în august 2021, mulți fani au fost surprinși. Scena, surprinzătoare, arată Cei doi arbori din Valinor, doi arbori maiestuoși... care au murit cu secole înainte de Cel de-Al Doilea Ev. Ceea ce a făcut pe mulți să se întrebe când anume în istoria Pământului de Mijloc se întâmplă acțiunea din film. Deși cunoaștem că acțiunea va fi una condensată, rămâne întrebarea cât de departe serialul se va duce către rădăcinile sale. Cert este că o parte din trailer îi este alocat lui Galadriel (Morfydd Clark), care se agață de un pisc înghețat cu pumnalul ei. Posibil să fie ținutul înghețat Helcaraxë, pe care îl va străbate o facțiune a elfilor în efortul lor de a-l înfrunta pe Morgoth, primul Lord Întunecat.

Nu toți cei rătăciți se pierd

Gestul de a rătăci, de a merge din loc în loc este o temă centrală atât în The Hobbit cât și în Stăpânul Inelelor (și în cărți, și în filme). Unul dintre cele mai reușite momente care surprinde această rătăcire pe Pământul de Mijloc vine ca o poezie despre Strider în „Frăția Inelului” din care cităm: „Nu toți cei rătăciți se pierd.” Se pare că studiourile Amazon abordează acest concept și în serial.

Vom asista la înecul țării Beleriand?

Începutul celui de-Al Doilea Ev vine după unul dintre cele mai importante evenimente din istoria dramatică a Pământului de Mijloc. Vorbim despre Războiul Furiei. Acest eveniment distrugător este ultima bătălia împotriva primului Lord Întunecat, Morgoth. Eroul negativ este învins, iar slugile sale sunt capturate, ucise, sau, precum Sauron, fug și ies la iveală mult mai târziu.

Exploreaza subiecte similare:

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Manusa pe 14 februarie 2022 23:06
Va fi interesant acest serial, un unul sper sa se ridice la nivelul filmelor, dar mai ales ca actorii sa se potriveasca rolurilor, precum in Hobbit si Lotr......dupa ce am vazut distributia nu cred ca va fi chiar asa cu toti actorii, voi vedea ????
vyydo pe 15 februarie 2022 17:21
“Evil cannot create anything new, it can only spoil and destroy what good forces have invented and created” - J.R.R. Tolkien

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells