Primul poster și primul trailer pentru Minamata, cu Johnny Depp

de Marina Florea în 9 Oct 2020
Fotojurnalistul intră în contact cu comunitatea locală, descoperindu-le eforturile de a trăi cu boala Minamata, dar și eforturile intense de a-și obține drepturile

Vertigo Releasing a dat publicității primul poster și primul trailer pentru noua dramă Minamata. Inspirată din cartea omonimă a lui Aileen Mioko Smith și a lui Eugene Smith, filmul este cu Johnny Depp în rolul fotografului W. Eugene Smith, cândva celebru reporter de război, care ani mai târziu descoperea povestea tulburătoare a otrăvirii cu mercur a localnicilor într-un orășel de pe coasta Japoniei.

New York, 1971. După anii de glorie din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când era unul dintre cei mai venerați fotojurnaliști, W. Eugene Smith (Johnny Depp) a devenit un singuratic, rupt de societate și cu cariera încheiată. Totuși, o misiune secretă din partea redactorului revistei Life, Robert Hayes (Bill Nighy), îl trimite în orășelul japonez Minamata, grav afectat de otrăviri cu mercur; cauza acestora este neglijența criminală a companiei chimice locale Chisso Corporation.

Acolo, Smith intră în contact cu comunitatea locală, descoperindu-le eforturile de a trăi cu boala Minamata, dar și eforturile intense de a-și obține drepturile în fața firmei Chisso și a guvernului japonez.

Înarmat doar cu aparatul foto, Smith aduce imagini din orășelul otrăvit de deșeurile toxice, dând o dimensiune umană dezastrului, iar simpla sarcină inițială devine o experiență care schimbă vieți. Minamata nu are încă o dată de lansare în România, dar internațional va avea premiera pe 12 februarie 2021.

Exploreaza subiecte similare:

Johnny Depp, Bill Nighy

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
filmonline pe 11 octombrie 2020 18:58
Descărcați aici o copie excelentă a filmului HD4K 2020-2021
Puteți vedea acest film complet în calitate pe acest site: DEPELISPLUS-TV.BLOGSPOT.COM

alex_il_fenomeno pe 6 ianuarie 2022 01:10
Vad ca este un film foarte trecut cu vederea, nota mica, nicio nominalizare... desi suna foarte bine, il voi trece si eu pe lista

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells