Prima reacție la horror-ul Suspiria: „senzația tot mai intensă de spaimă și dezorientare, interesant manageriată”

de Gloria Sauciuc în 2 Sep 2018
O tânără balerină călătoreşte la o prestigioasă şcoală de balet din Europa, doar pentru a descoperi că aceasta e condusă de către vrăjitoare...

Suspiria a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția iar presa internațională a publicat primele reacții la acest remake semnat Luca Guadagnino. Regizorul italian le reunește pe starurile principale din A Bigger Splash, Dakota Johnson și Tilda Swinton, într-o variantă a horror-ului clasic al lui Dario Argento.

O poveste sinistră bântuie în jurul unei companii de dans de faimă globală, o poveste care o implică pe directoarea artistică a trupei (Tilda Swinton), pe o tânără și ambițioasă dansatoare (Dakota Johnson) și pe un psihoterapist care ține doliu (Lutz Ebersdorf). Unii vor cădea pradă coșmarului. Alții se vor trezi în ultima clipă.

„Senzația tot mai intensă de spaimă și dezorientare este manageriată în mod interesant, și există o scenă în care calitățile sportive ale lui Susie (Dakota Johnson) și dansul ei solo transmit, straniu, un fel de impuls telekinetic violent unei dansatoare din camera învecinată, într-o coregrafie de violență care agresează, la propriu, victima”, scrie The Guardian.

Dakota Johnson joacă rolul lui Susie Bannion, o talentată tânără dansatoare dintr-o familie foarte religioasă din Ohio, care vine în Berlinul anilor 1960 (filmul este de epocă, și este vizibil zidul Berlinului), pentru o probă la o prestigioasă companie de dans, condusă de pretențioasa Madame Blanc (Tilda Swinton). Tocmai atunci, o altă dansatoare, Patricia (Chloe Grace Moretz) și-a dat demisia în urma unei crize nervoase combinată cu schizofrenie incipientă. Patricia este tratată de către un psihoanalist, Dr. Klemperer, care ajunge la o ipoteză îngrijorătoare: trupa de dans este de fapt un ordin de vrăjitoare, care încearcă să o racoleze pe Susie.

„Suspiria este, fără îndoială, un proiect de suflet pentru Guadagnino, o interesantă variațiune pe o temă, o producție inteligentă a unui connoisseur. Și, totuși, pulsul povestirii lipsește. La fel și spaima. Remake-ul semnat Luca Guadagnino are parte de sex și de stil, însă nu reușește să vrăjească”, scrie publicația The Guardian.

„Noul film semnat Luca Guadagnino este lucrat și are stil, însă acea scânteie de diabolic a lui Argento, plus vâna de comedie neagră a vechiului film au dispărut, lăsând loc la ceva voit stilat, plus câteva semnificații istorice dificil de prins”, completează publicația.

„Există în film numeroase schițe de frică, însă în scenele lungi dintre ele tensiunea narativă slăbește. Deși filmului nu îi lipsesc ideile pertinente, iar Dakota Johnson însăși este foarte bună, din păcate ea nu este prezentă în film așa cum ar fi putut fi. Povestirea este alambicată, iar Tilda Swinton este irosită în rolul ei”, concluzionează publicația mai sus citată.

Filmul nu are încă o dată de lansare în România.

Exploreaza subiecte similare:

Suspiria, Luca Guadagnino, Tilda Swinton, Dakota Johnson, Chloë Grace Moretz, Lutz Ebersdorf, A Bigger Splash

Alte știri din cinema

RoboCop se întoarce. Noul film al seriei și-a găsit regizor

Abe Forsythe (Little Monsters) este cel care îl va înlocui pe Neill Blomkamp (District 9)

Ben Affleck va regiza un film despre atrocitățile comise în Congo de regele Belgiei

Scenariul are la bază cartea lui Adam Hoschild, intitulată King Leopold's Ghost: A Story of Greed, Terror and Heroism in Colonial Africa

Ragnarok, nou serial cu adolescenți, zei și giganți, din ianuarie

În mitologia nordică Ragnarök adică soarta finală a zeilor este o serie de evenimente majore, inclusiv o mare bătălie prezisă care va avea ca rezultat final moartea a unui număr de figuri majore

La cererea publicului, animația Cu drag, Van Gogh revine în cinematografe

„Poţi avea un adevărat foc în suflet, şi totuşi nimeni să nu vină să se încălzească la el, iar trecătorii văd doar o urmă de fum.” (Vincent van Gogh)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells