Premierele săptămânii 7-13 februarie 2014

de Ştefan Dobroiu în 7 Feb 2014
Ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Se apropie Ziua Îndrăgostiţilor, iar pe ecrane încep să-şi facă apariţia poveştile de dragoste. Trei filme programate pentru lansare în acest weekend ating această mare temă a cinema-ului, dar cu greu poţi găsi abordări mai diferite. Un al patrulea film încearcă să compenseze fiorii iubirii cu explozii, urmăriri şi împuşcături. Aflaţi din materialul de mai jos recomandările Cinemagia şi consultaţi programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecuraţi o vizită la cinema în planurile voastre de weekend.

RoboCop

Reboot al popularei serii iniţiate de Paul Verhoeven, filmul îl are în rolul titular pe puţin cunoscutul (pentru cine n-a văzut serialul The Killing) Joel Kinnaman, iar la regie pe brazilianul José Padilha, celebru pentru filmele sale Tropa de elite, care i-au adus un Urs de Aur la festivalul de la Berlin. Trailerele promit multă acţiune şi o sincronizare cu problemele de înarmare şi de protejare a intimităţii ridicate de societatea modernă. Ar putea fi un hit şi, desigur, un debut pentru o nouă franciză. Sau ar putea avea soarta lui Total Recall, remake-ul de anul trecut, cu care noul RoboCop se înfrăţeşte din simplul motiv că ambele filme originale au fost marile succese de casă ale lui Verhoeven din anii '80.

Nimfomana Vol. II

După ce iniţial fusese interzis de către comisia de rating a Centrului Naţional al Cinematografiei, Nymphomaniac: Volume II se lansează, aşa cum fusese stabilit iniţial, pe 7 februarie. Ne întrebăm ce efect a avut iureşul mediatic iscat de pudibonderia CNC asupra interesului publicului pentru această premieră şi cu câte mii de bilete va întrece a doua jumătate a aventurilor sexuale ale lui Joe (Charlotte Gainsbourg) admisiile deloc neglijabile ale primei părţi, aflată în continuare în programul cinematografelor. Joe rememorează în continuare, alături de partenerul ei de destăinuri interpretat de Stellan Skarsgård, experienţele extreme din viaţa ei sexuală, a doua parte a filmului lui Lars von Trier fiind cunoscut pentru faptul că este mai dur decât predecesoarea ei.

Her/Ea

Weekendul premergător Zilei Îndrăgostiţilor aduce pe ecrane şi Ea/Her, povestea unui bărbat din viitorul apropiat care se îndrăgosteşte de un fel de versiune mai inteligentă şi mai intuitivă a lui Siri, „knowledge navigator"-ul venit cu modele mai recente de iPhone. Scarlett Johansson oferă vocea „ei", iar cronicile au întâmpinat cu entuziasm această explorare a unei noi forme de dragoste. Joaquin Phoenix schimbă genul, după rolul extraordinar din The Master pentru care a şi fost nominalizat la Oscar, şi îi dă naştere lui Theodore, un bărbat cu inima frântă după un mariaj destrămat şi gata să o descopere pe Samantha, inteligentul şi intuitivul sistem de operare al noului său telefon. O astfel de poveste de dragoste cu siguranţă are multe de spus despre cum ne sincronizăm cu partenerele şi partenerii noştri şi ce aşteptăm de la ei. Mai multe despre film AICI.

Ultimul zburător

Faptul că filmul lui Ovidiu Georgescu este una dintre puţinele producţii româneşti care ar putea fi considerată parte a genului fantasy ar trebui să suscite curiozitatea amatorilor din cinema de la noi din ţară. Realizat exclusiv independent, din resursele regizorului şi ale echipei sale, filmul are suficiente defecte, dar poate că o sincronizare cu Ziua Îndrăgostiţilor ar putea face ca suficienţi spectatori din ţară să-i dea o şansă lui Zanoni (Gabriel Duţu), ultimul din stirpea sa, a cărui dragoste pentru Eliza (Iulia Verdeş) îl face să-şi pună sub semnul întrebării nemurirea. O cronică AICI.

Exploreaza subiecte similare:

RoboCop, Nymphomaniac: Volume II, Her, Ultimul zburător

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 7 februarie 2014 11:43
RoboCop atata !
danny987 pe 7 februarie 2014 12:21
nimic...
Bayard pe 7 februarie 2014 12:32
Tot romanul o sa mearga la Robocop, la Her o sa fie pustiu.
MikkaelWolfganger pe 7 februarie 2014 12:34
Pai tot romanul a vazut Her la modul ilegal :)).
Ovidiu239 pe 7 februarie 2014 14:16
Nu cred ca se referea la asta...
Theodoric pe 7 februarie 2014 12:44
Robocop si eventual mici asteptari de la Her
cristi23 pe 7 februarie 2014 13:48
poate robocop
spiritul pe 7 februarie 2014 14:35
Her si RoboCop!
SQueeZer pe 8 februarie 2014 03:12
Parcă au interzis Nymphomaniac II în România...Până la urmă s-au răzgândit?:)
NikoBadBoy pe 8 februarie 2014 22:10
de ce a-ti pus-o pe sugatoarea aia sus in poza.mi se face greata cind o vad(mi-o imaginez plina de sperma)
Bineinteles ca am sa ma duc sa vizionez RoboCop nu shtmofksuckmycokskrmaniac

Claudynho pe 9 februarie 2014 16:29
RoboCop !!!
alex_il_fenomeno pe 20 februarie 2014 13:41
Majoritatea, ce sa spun...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells