Premierele săptămânii 23-29 august 2013

de Ştefan Dobroiu în 23 Aug 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Cinci filme încearcă să ne atragă în sala de cinema în acest weekend şi cu greu putem găsi un weekend cu o ofertă mai variată. Iată în materialul de mai jos recomandările Cinemagia şi posibilităţile cinematografice ale acestui sfârşit de săptămână.

Ştrumpfii 2/The Smurfs 2
Având în vedere primei aventuri de pe marele ecran a creaturilor albastre, sunt mari şanse ca sequelul să urce pe primu loc în topul încasărilor de weekend din cinematografele noastre. O producţie evident mai potrivită celor mici decât celor mari, Ştrumpfii 2 îl arată pe vrăjitorul Gargamel mai încăpăţânat ca niciodată să pună mâna pe poţiunea magică a eroilor, scop pentru care creează Obraznicii, versiuni "rele" ale ştrumpfilor. Doar că aceştia nu-i sunt de ajuns, aşa că Gargamel trebuie s-o răpească pe Ştrumpfiţa, ceea ce îi aruncă în cap întreaga comunitate albastră...

Sunt o babă comunistă
A doua recomandare a noastră este noul film al lui Stere Gulea cu Luminiţa Gheorghiu în rolul principal. Dat fiind titlul, sunt mari şanse ca unica premieră românească a lui august să se claseze sus în topul încasărilor, dar nouă chiar ne-a plăcut filmul şi spunem de la început că doar titlul e comunist şi nu subiectul. Acţiunea are loc în zilele noastre, când Emilia (Gheorghiu), care mai zice din când în când că "înainte era mai bine", se bucură că îi vine acasă fata (Ana Ularu) emigrată în Canada. Reîntâlnirea ridică nişte probleme, dar mai mult despre subiect e de descoperit în sala de cinema. Din filmul lui Stere Gulea noi am învăţat că în viaţă e mai bine să iei lucrurile bune: ele te ajută să mergi mai departe.

Pentru o cronică a filmului, click AICI.

Jobs
Un subiect interesant şi o alegere neaşteptată pentru interpretarea rolului titular: Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea retrasează sinuoasa traiectorie a carierei lui Steve Jobs, cu Ashton Kutcher în rolul fondatorului Apple. Pentru cei nefamiliarizaţi cu suişurile şi coborâşurile (a fost dat afară din propria companie pe motiv că proiectele sale costisitoare puneau în pericol siguranţa financiară a acesteia) din viaţa celui care a schimbat o dată pentru totdeauna modul cum comunicăm şi consumăm divertismentul, Jobs e o introducere bună, chiar dacă filmul lui Joshua Michael Stern nu prea se apropie de calitatea şi intensitatea unui proiect cu premise similare, Reţeaua de socializare al lui David Fincher.

O cronică AICI.

Fata care promitea/Girl Most Likely
Kristen Wiig a devenit cunoscută în emisiunile Saturday Night Live şi încearcă să-şi consolideze faima mondială obţinută cu Domnişoare de onoare cu Fata care promitea. Ea este Imogene, o tânără ce promitea să devină o scriitoare de succes, dar câteva deziluzii în viaţă şi câteva alegeri foarte proaste o aduc pe un pat de spital, după o tentativă de sinucidere. Imogene intră în grija mamei ei (Annette Bening) pe care, evident, nu o suportă. Revenirea în casa unde a crescut şi fauna socială din jurul ei îi vor provoca lui Imogene un scurtcircuit numai bun pentru a o repune pe picioare...

Percy Jackson: Marea Monştrilor
Este unul dintre cele mai inexplicabile sequeluri realizate vreodată: puţini au fost cei care au picat pe spate acum trei ani, când s-a lansat Percy Jackson şi Olimpienii: Hoţul fulgerului, prin urmare invitaţia de a naviga pe Marea monştrilor chiar ne-a surprins. De această dată Percy (Logan Lerman) trebuie să găsească mitologica Lână de Aur, iar descoperirea ei este condiţionată de traversarea Mării monştrilor, cunoscută pământenilor obişnuiţi sub numele de Triunghiul Bermudelor. Îi urăm lui Percy călătorie sprâncenată şi recunoaştem că dintre proiectele umede ale lui Lerman mult mai interesant ni se pare Noah, filmul lui Darren Aronofsky cu Russell Crowe în rolul titular...

Care ţi se pare cea mai interesantă premieră a weekendului?

Exploreaza subiecte similare:

The Smurfs 2, Sunt o babă comunistă, Jobs, Girl Most Likely, Percy Jackson: Sea of Monsters

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cryssa_cristal pe 23 august 2013 10:23
Tne Smurfs 2.....
xerses pe 23 august 2013 10:56
Desigur ca Steve Jobs.
Chelbos pe 23 august 2013 11:06
Tne Smurfs :)
vladimir84 pe 23 august 2013 11:11
Jobs pare cel mai interesant.
aavramescu23 pe 23 august 2013 11:52
smursf 2 si percy jackson 2 :)
DeadSea07 pe 23 august 2013 13:36
Cam nimic ... Poate ma duc la Jobs
body3DevinA pe 23 august 2013 15:34
Niciunul din cele cinci nu ma atrage, poate The Smurfs 2 daca ar fi mai bun decat primul care a fost un mare esec.
AndreBlack pe 23 august 2013 21:46
Smurfs 2 si Percy Jacson : Sea of Monsters .
viro1983 pe 24 august 2013 10:13
Percy Jackson.
Smurfs 2 este o porcarie la fel ca primul.

Chelbos pe 24 august 2013 12:08
the smurf este un film in special adresat copiilor. tie ca "adult" normal sa ti se para o porcarie, esti prea batran pentru asta :)))
Musa.del.Arte pe 24 august 2013 17:58
Jobs
octavinspector pe 25 august 2013 23:25
???
alex_il_fenomeno pe 28 august 2013 18:41
Foarte multe filme bune, sper sa le vizionez pe toate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells