Premierele săptămânii 20-26 septembrie 2013

de Ştefan Dobroiu în 20 Sep 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Cu probabil cel mai titrat film românesc al toamnei, un thriller corporatist, o poveste de dragoste cu aromă SF şi o spectaculoasă competiţie de dans în 3D, acest weekend lipsit de premiere ultra-aşteptate s-ar putea dovedi cu adevărat relaxant. Află din materialul de mai jos recomandările Cinemagia şi consultă programul cinematografelor de pe site pentru a vedea posibilităţi de strecurare a unei vizite la cinema în planurile de weekend.

Era şi timpul!/About Time
Cu greu ne-am putea imagine o soluţie mai bună de petrecere a timpului liber în cuplu. Regizor şi scenarist este nimeni altul decât Richard Curtis, campion britanic al comediilor romantice după ce a semnat Notting Hill, Jurnalul lui Bridget Jones şi Love Actually. Protagoniştii Rachel McAdams şi Domnhnall Gleeson au fost lăudaţi pentru chimia excelentă, iar un detaliu din biografia personajului principal masculin (are abilitatea de a călători în timp şi deci poate corecta mici scăpări de conduită pentru a-şi eficientiza talentele de cuceritor) face Era şi timpul! să nu se mai înscrie foarte exact în genul comediei romantice. Cum eroul va face la un moment dat o greşeală ce-l va şterge din memoria iubitei sale, sunt şanse ca filmul să vină cu mai multe învăţăminte despre sinceritate decât poate părea la prima vedere. Din distribuţie face parte şi Bill Nighy.

Bătălia anului/Battle of the Year: The Dream Deam
Am văzut foarte multe filme cu şi despre competiţii de dans şi ştim că cu greu se poate găsi un gen mai previzibil. Dar raţiunea de a fi a acestor filme sunt dansurile spectaculoase, iar Bătălia anului nu pare a duce lipsă de coregrafii interesante, unde mai pui că filmul este şi proiectat 3D. Producţia reprezintă o reîntâlnire cu Josh Holloway, unul din starurile serialului Lost, aici în rolul unui fost antrenor de baseball care are doar trei luni la dispoziţie pentru a pregăti şi motiva o echipă de dansatori pentru câştigarea celei mai importante competiţii de dans din lumea întreagă. Ştim de la început că nu va fi uşor, cu cele mai bune echipe din întreaga lume fiind gata de orice pentru a urca pe cel mai înalt loc al podiumului.

Paranoia
Gary Oldman şi Harrison Ford în rolurile a doi magnaţi fără scrupule în stare să sacrifce orice le este la îndemână pentru a-şi fura secretele tehnologice? Paranoia, nou film al lui Robert Luketic, porneşte de la o premisă ofertantă şi-l aruncă în centrul atenţiei şi pe Liam Hemsworth, fratele mai mic al lui Chris "Thor" Hemsworth, un actor până acum mai prezent în publicaţiile de specialitate datorită/din cauza relaţiei cu tot mai dezlănţuita Miley Cyrus. Noi nu am văzut filmul, iar cronicile nu s-au grăbit deloc să laude premiera de vineri, prin urmare nu-ţi putem decât prezenta premisa.

Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism
Avem de-a face cu un val de premiere româneşti în cinematografe (cele mai noi informaţii ridică numărul de premiere ale toamnei la nu mai puţin de 11, un record absolut), iar dintre ele cea a lui Corneliu Porumboiu este cu siguranţă printre cele mai aşteptate. Când se lasă seara este un film care va lua publicul din România pe nepregătite: fără o poveste propriu-zisă, este mai degrabă o incursiune în meseria de regizor, cu hachiţele, problemele şi grijile ei. Eroul este Paul (Bogdan Dumitrache), un regizor aflat în toiul filmărilor la noul său proiect, care are o aventură cu Alina (Diana Avrămuţ), o actriţă într-un rol secundar. Criptic şi foarte vorbit, cel de-al treilea lungmetraj al regizorului clar nu este pentru spectatorul în căutarea a două ore de relaxare la cinema, dar pentru amatorii de provocări cinematografice ar putea fi o surpriză plăcută: pur şi simplu este diferit de orice ai văzut în ultima vreme pe marele ecran.

Care ţi se pare cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Battle of the Year: The Dream Team, Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism, paranoia, About Time

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Tyson_Kyd pe 20 septembrie 2013 10:43
Astept cu nerabdare sa apara Battle of the Year: The Dream Deam .
MikkaelWolfganger pe 20 septembrie 2013 11:17
Numa' balarii.De cand citesc rubricuta asta cinematica, nu cred ca am vazut saptamana mai rea.Avem 2 filme care se anunta printre cele mai proaste ale anului si cu sanse reale la Zmeure:Paranoia si Battle of the Year, plus un film romanesc la care nu se va duce nimeni,pentru ca e romanesc si se vrea prea profund.Ce rasare e comedioara aia romantica cu Rachel McAdams, care insa se asemana insa cu ceva filme si care se adreseaza in general unui public feminin.

Concluzie: 4 filme pe care nici macar dependenta mea de piratebay, nu le-ar salva de la nevizionare.

wildinthecountry pe 20 septembrie 2013 21:08
About time e chiar bun , te sensibilizeaza M- a facut sa lacrimez
wildinthecountry pe 22 septembrie 2013 09:48
nu ea te misca..ci bill nighy...
vladimir84 pe 20 septembrie 2013 22:42
Cand aud de Rachel McAdams intr-o comedie romantica ma gandesc instantaneu la "The notebook" si "The time traveler's wife". Sper sa fie la fel de bun.
Miiku pe 21 septembrie 2013 13:29
Am auzit ca Paranoia e destul de bun.
Bayard pe 21 septembrie 2013 17:18
Eu am vazut vreo 3-4 cronici legate de Paranoia, toate spuneau ca e dezastruos.
MikkaelWolfganger pe 22 septembrie 2013 00:17
Are 4 procente pe rotten.Practic, nu a placut nimanui.
alex_il_fenomeno pe 11 octombrie 2013 11:12
Imi doresc sa le urmaresc pe toate :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells