Premierele săptămânii 14-20 februarie 2014

de Ştefan Dobroiu în 14 Feb 2014
Ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Celor care vor să se bucure de sărbătoarea importată a Zilei Îndrăgostiţilor le urăm cât mai puţini nori pe cerul relaţiei lor, iar noi ne concentrăm pe ce apare pe marile ecrane din ţară în acest weekend. Avem parte de cinci premiere, dintre care două în ton cu evenimentul celebrat astăzi în atâtea ţări de pe glob. Află din articolul de mai jos recomandările noastre şi consultă programul cinematografelor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de weekend.

The Lego Movie/Marea aventură Lego

Acest film inspirat de popularele piese Lego a fost extraordinar de bine primit de critici, care i-au lăudat inventivitatea şi ritmul. Marea aventură Lego spune povestea surprinzătoare a lui Emmet, un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile, fără să se remarce prin ceva anume, dar care ajunge în centrul atenţiei după ce primeşte, din greşeală, titlurile de „persoană extraordinară” şi „salvatorul planetei”. Astfel ajunge în compania unor străini curajoşi alături de care porneşte într-o călătorie epică pentru a opri distrugerea omenirii, călătorie pentru care Emmet este complet nepregătit.

Eroii monumentelor

După ce a avut premiera europeană în afara competiţiei la festivalul de la Berlin, Eroii Monumentelor ajunge şi pe marile noastre ecrane. George Clooney, John Goodman, Matt Damon, Bill Murray şi Cate Blanchett apar în rolurile principale, iar povestea ne poartă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În timp ce Adolf Hitler încerca să pună stăpânire pe vest, armatele lui căutau şi adunau metodic cele mai valoroase comori artistice ale Europei.

Într-o cursă contra cronometru în spatele liniilor inamice, o grupare specială formată din directori, curatori, istorici de artă şi alţi oameni culţi americani şi europeni, autointitulaţi Monuments Men, şi-au riscat vieţile cutreierând continentul pentru a preveni distrugerea a mii de ani de artă. Aceasta este povestea lor. Cronicile nu sunt foarte entuziaste, dar cu greu poţi găsi un punct de pornire mai bun pentru realizarea unui film de epocă, mai ales că producătorii se laudă că aventurile din Eroii monumentelor sunt foarte aproape de ceea ce s-a întâmplat în realitate.

Endless Love/Îndrăgostiţi pentru totdeauna

Pentru a intra în spiritul Zilei Îndrăgostiţilor, iată o poveste despre relaţii aşa-zis interzise. Doi tineri (Alex Pettyfer şi Gabriella Wilde) din medii foarte diferite se întâlnesc şi se îndrăgostesc. Jade provine dintr-o clasă privilegiată şi se simte liberă doar alături de carismaticul, energicul David. Dar prezenţa lui în viaţa ei îi nemulţumeşte părinţii, care ar face orice să-i vadă despărţiţi.

 Academia vampirilor

Ca să ne vindecăm după atâtea dulcegării, iată o complicată colecţie de fiinţe supranaturale. Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimântători şi mai periculoşi vampiri. Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir, dar tainele acestor fiinţe supranaturale şi o idilă interzisă îi vor sta în cale...

Poveste de iarnă

 Într-o noapte de iarnă, Peter Lake (Colin Farrell), orfan, dar lăcătuş priceput, încearcă să dea o spargere la o vilă care arată ca o fortăreaţă. Deşi aparent casa este pustie, fiica proprietarilor este acasă. Şi aşa ia naştere iubirea între Peter, un spărgător irlandez de vârstă mijlocie, şi Beverly Penn (Jessica Brown Findlay, din serialul Downton Abbey), o tânără aflată pe moarte. Distribuţia este completată de Jennifer Connelly, Russell Crowe şi William Hurt.

Exploreaza subiecte similare:

The Lego Movie, The Monuments Men, Endless Love, Winter's Tale, Vampire Academy

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 14 februarie 2014 13:18
Eu m-as fi dus la Winter's tale dar nu ruleaza in Timisoara. Apoi m-am gandit daca tot nu ruleaza merg la Lego, dar ruleaza doar dublat, asa ca sar si peste asta. E adevarat la TM sunt 4 premiere din 5, dar pe bune, Academia vampirilor? Sunt curios pe ce loc se va clasa Academia
Dacianus pe 15 februarie 2014 20:25
Mergi la Arad, cele doua CinemaCity-uri aradene sunt mult mai noi si mai faine ca si cel timisorean si nu e inghesuiala niciodata.
Bayard pe 14 februarie 2014 17:23
Lego Movie trebuie vazut. De restul chiar nu-mi pasa.... o sa mai vad vreo 2 acasa cand or aparea
wildinthecountry pe 14 februarie 2014 17:24
Monumemts men la sto
Restul nici platit

MikkaelWolfganger pe 14 februarie 2014 21:46
Lego man.Ia da-i un ochi pe rotten, poate te convinge :D.
MikkaelWolfganger pe 15 februarie 2014 14:43
Lol.E animatie, ce te asteptai?Mai dai si tu in mintea copiilor din cand in cand :P.
AndreBlack pe 14 februarie 2014 18:01
Eroii Monumentelor si Lego .
Phantom_sub pe 14 februarie 2014 22:53
Am văzut Winter's Tale cu iubita în seara asta. E de nota 10.
yukkio pe 15 februarie 2014 12:37
astept The Lego Movie,dar si Eroii monumentelor
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2014 15:09
Incep sa apara filmele din 2014... Vad ca avem numeroase titluri de unde alege.
DeadSea07 pe 18 februarie 2014 13:50
Monuments Men si poate The Lego Movie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells