Premierele săptămânii 11-17 noiembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 11 Nov 2016
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Este weekend-ul în care toate cele trei filme au în centrul atenţei actriţe celebre de la Hollywood, ele având împreună nu mai puţin de 26 de nominalizări la Oscar şi trei statuete câştigate. Două dintre aceste actriţe au mari şanse să primească nominalizări şi la anul pentru premierele acestei săptămâni. Iată mai jos recomandările noastre.

Spectatorii de toate vârstele se pot bucura weekend-ul acesta şi de cea de-a opta ediţie Kinodiseea, festivalul internaţional de film pentru copii. Cu o selecţie mai bogată decât în ceilalţi ani, festivalul va proiecta 35 de lungmetraje şi va organiza 25 de workshopuri, sub sloganul "You can do anything".

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Arrival/Primul Contact
Unul dintre cele mai relevante SF-uri apărute pe marile ecrane în ultimii ani, Arrival i-ar putea dezamăgi nejustificat pe cei care se asteaptă să vadă un alt Ziua Independenţei, cu care inteligentul film al lui Denis Villeneuve împărtăşeşte o importantă parte a premisei: 12 gigantice nave extraterestre aterizează în diverse puncte de pe glob. Dacă Emmerich foloseşte premisa pentru o conflagraţie globală, Villeneuve merge într-o cu totul altă direcţie, concentrându-se pe eforturile specialistei în lingvistică Louise Banks (Amy Adams) de a lega o conversaţie cu vizitatorii. Dar degeaba ştii chineză, farsi şi alte zeci de limbi dacă dialogul se poartă cu cineva care nu împărtăşeşte niciun concept uman. Faptul că de deznodământul conversaţiei poate depinde soarta omenirii ridică foarte mult miza, dar şi greutatea de pe umerii eroinei.

Cronica noastră, aici.

Florence/Florence Foster Jenkins
Anul trecut producţia franceză Marguerite, inspirată de viaţa aceleiaşi Florence, era selectată în competiţia festivalului de la Veneţia, iar acum le vine rândul lui Meryl Streep şi Stephen Frears să spună amuzanta, dar şi emoţionanta poveste a newyorkezei înstărite, patroană a artelor, care visează să cânte pe scene prestigioasei Carnegie Hall deşi talentul nu o ajută deloc. Încurajată de amici şi cunoştinţe, unii din interes, alţii pentru a-i menaja sentimentele, binevoitoarea Florence îşi va vedea visul împlinit, dar nu fără aventuri şi situaţii imposibile. Interpretată foarte convingător de Meryl Streep, Florence i-ar putea aduce actriţei a 20-a nominalizare la Oscar.

Intrusul/Shut In
Cu un trailer înşelător, filmul ne-o arată pe Naomi Watts în rolul lui Mary Portman, o expertă în psihologie infantilă a cărei viaţă a fost distrusă de un accident de maşină ce i-a ucis soţul şi i-a lăsat fiul paralizat (Charley Heaton din Stranger Things). Izolată într-un casă de ţară unde nu face altceva decât să-şi îngrijească fiul, Mary are parte de o revenire la viaţă atunci când îl tratează pe micul Tom (Jacob Tramblay, puştiul din Room), un băiat ai cărui părinţi au murit. Dar o furtună cumplită, epuizarea şi singurătatea vor avea curând efect asupra eroinei.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Arrival, Florence Foster Jenkins, Shut In

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells