Partenere pentru Mike şi Dave: orice naş îşi are naşul

de Ştefan Dobroiu în 7 Iul 2016
Amuzantă şi ireverenţioasă, comedia arată că şi fetele pot fi "rele"

Râsetele nu vor lipsi în iulie de la cinema (iată o trecere în revistă a întregii luni cinematografice), dar sunt mari şanse ca premiera de vineri, Partenere pentru Mike şi Dave, să facă de ruşine competiţia cu umorul ei ireverenţios. O comedie în care nu doar bărbaţii au voie să facă trăsnăi cu nemiluita, Partenere îi reconfirmă pe Adam Devine şi Aubrey Plaza drept două talente comice demne de luat în seamă.

Zac Efron şi Adam Devine îi interpretează pe Dave şi Mike Stangle, doi fraţi vestiţi pentru modul cum animă până la dezastru toate evenimentele de familie la care participă. Când Jeanie (Sugar Lyn Beard), sora lor mai mică, se mărită, fraţii primesc un ultimatum categoric de la părinţi: sunt bineveniţi la nuntă doar dacă vor fi însoţiţi de fete cuminţi, în stare să-i ţină în frâu. De aici o căutare nebună a unor partenere pentru Mike şi Dave, dar şi o surpriză: ce te faci când cuminţelele partenere se dovedesc a fi şi mai trăsnite decât ei?

Este o premisă mai mult decât ofertantă, iar scenariul scris de Brendan O'Brien şi Andrew Jay Cohen (au scris împreună Vecini de coşmar) o foloseşte inspirat, oferind publicului o abordare proaspătă şi feministă: fetele cuminţi nu mai sunt la modă, ci fetele care ştiu ce vor (în acest caz o vacanţă de o săptămână în Hawaii) şi sunt gata de orice ca să obţină lucrul respectiv, neuitând să se şi distreze pe cinste. Nouă ne-au plăcut foarte mult Tatiana (Aubrey Plaza, genială) şi Alice (Anna Kendrick), dar şi faptul că producătorii nu au făcut compromisuri de la spiritul ireverenţios al abordării. Un rezultat: filmul este "nerecomandat sub 15 ani" în România.

Poate că titlurile comice în care personajele feminine sunt mai importante decât cele masculine nu mai sunt atât de rare în ultima vreme, dar uneori acestea suferă de cauza supracompensării, atrăgând mai degrabă atenţia publicului feminin. Partenere pentru Mike şi Dave se ţine departe de această capcană şi chiar merită titlul de cel mai feminist film văzut în ultima vreme, asta dacă ţinem cont de faptul că feminismul cere tratament egal şi nu preferenţial pentru femei. Deşi Mike şi Dave se ţin tare pe poziţii, Tatiana şi Alice sunt sarea, piperul şi motorul comediei semnate de debutantul Jake Szymanski, iar giumbuşlucurile lor vor amuza ambele sexe în egală măsură.

Pe lângă o mulţime de gaguri care mai de care mai amuzante şi ireverenţioase (secvenţa masajului este cu siguranţa unul dintre cele mai distractive momente cinematografice ale anului), Partenere pentru Mike şi Dave ajung să discute şi unele subiecte mai grave, de exemplu veşnica întâietate masculină în ceea ce priveşte distracţia la nuntă. Dacă multe alte filme văd femeile drept organizatoare, iar bărbaţii drept beneficiari ai evenimentului, lucrurile se schimbă semnificativ în situaţia de faţă. Fidelitatea, atracţia, flirtul, competiţia fraternă, promisiunile şi obsesia pentru un eveniment perfect sunt alte subiecte tratate de scenariul inventiv al comediei.

Oricât de buni ar fi actorii principali, nu poţi avea o comedie convingătoare fără roluri secundare brici. Partenere nu suferă din din cauza aceasta şi oferă, în afara celor patru roluri titulare, o mulţime de alte surse de amuzament, de la mireasa Jeanie, care ajunge să se distreze un pic înainte nunţii, la maseurul hawaiian (Kumail Nanjiani, într-un rol foarte diferit de cel din hitul TV Silicon Valley).

Hollywood, până în 2020 încă zece comedii cu Aubrey Plaza, te rugăm!

Exploreaza subiecte similare:

Mike and Dave Need Wedding Dates, Silicon Valley, Aubrey Plaza, Trainwreck, Anna Kendrick, Zac Efron, Neighbors, Adam DeVine, Jake Szymanski, Kumail Nanjiani, Sugar Lyn Beard

Alte știri din cinema

Premierele săptămânii 22-28 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Chris Pratt este de nerecunoscut în trailer-ul western-ului The Kid

Starul filmelor Marvel şi Jurassic World are aici un rol inedit, de villain

Stallone va juca în Samaritan, „o abordare nouă şi întunecată a genului cu supereroi”

Starul va fi şi producătorul peliculei, prin compania sa, Balboa Productions

Hugh Jackman şi Patrick Stewart vor fi incluşi în Cartea Recordurilor

Cei doi deţin recordul pentru „cea mai lungă carieră drept supererou Marvel live-action”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 18 iulie 2016 19:14
Iubesc comediile, asa ca nu-l voi rata.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells