O nouă cursă spațială: Rusia își propune să îl depășească pe Tom Cruise trimițând în spațiu un actor

de Marina Florea în 23 Dec 2020
Filmul de 200 de milioane de dolari al lui Cruise, plasat în spațiu, s-ar putea să nu fie până la urmă primul film turnat la bordul Stației Spațiale Internaționale

Unul dintre cele mai mari filme anunțate în 2020 a fost producția lui Tom Cruise și Doug Liman plasată în spațiu, ce va deveni primul film artistic de Hollywood care va fi fost filmat în spațiu. De asemenea, filmul îl va face pe Cruise primul actor care ajunge pe Stația Spațială Internațională pentru a face un film - asta numai dacă Rusia nu o ia înainte.

Așa cum anunța Sky News, Channel One face echipă cu agenția spațială rusă Roscosmos pentru filmul Challenge, care urmărește să trimită o actriță în spațiu pentru o filmare pe Stația Spațială Internațională în octombrie 2021. Un anunț de casting publicat de Roscosmos susține că producția „caută un supererou adevărat care să meargă până la stele... și să devină un star internațional de film”.

Un casting deschis a fost anunțat pentru a găsi actrița dornică să călătorească în spațiu pentru film. Candidații nu e nevoie să fie actori profesioniști, însă trebuie să aibă între 25 și 40 de ani și să fie în formă bună, și neapărat numai cetățeni ruși.

Conform Sky News: „Actrița trebuie să aibă între 50 și 70 kg și să aibă o `circumferință a pieptului` până în 112 cm... În plus, trebuie să poată alerga 1 km în maxim trei minute și jumătate, să înoate freestyle 800 m în 20 de minute și să poată sări în apă de pe o trambulină de la 3 m cu o tehnică bine pusă la punct.”

Pe 4 mai au apărut știrile despre Tom Cruise că se va asocia cu NASA și cu Elon Musk, mai precis cu firma de producție spațială Space X pentru un nou proiect care îl va aduce pe actor în spațiu și care va fi filmat pe Stația Spațială Internațională. Regizorul Liman, cel care a semnat regia filmului Edge of Tomorrow în care joacă și Cruise e la cârma proiectul. În acest moment, scenariul este în curs de redactare și face referire la mai multe scene de acțiune filmate pe Stația Spațială Internațională.

Variety anunța în iulie că „cel puțin două dintre marile platforme de streaming nu au fost invitate să liciteze în proiect”, Tom Cruise fiind ferm hotărât să dedice filmul numai premierei în săli. Înainte de a porni în cosmos, Cruise va finaliza producția pentru următoarele două filme Misiune: Imposibilă. De asemenea, actorul așteaptă premiera lui Top Gun: Maverick În 2021 după ce filmul a fost amânat din cauza pandemiei.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Cruise, Doug Liman

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells