O nouă adaptare a romanului Ben-Hur va ajunge pe marile ecrane în 2016

de Cristina Grigore în 26 Apr 2014
La cârma proiectului se află Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Vampire Hunter)

Studiourile MGM şi Paramount Pictures anunţau anul trecut începerea producţiei la un nou film ce va avea ca sursă de inspiraţie romanul cu legătură biblică, Ben-Hur, al lui Lew Wallace. La cârma producţiei a fost plasat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Vampire Hunter), în vreme ce Mark Burnett şi Roma Downey (The Bible, Son of God) au fost aleşi ca producători. Potrivit Collider.com, studiourile au comunicat acum şi data la care va avea loc lansarea filmului: 26 februarie 2016.

Unele relatări anterioare despre proiect arată că povestea nobilului evreu acuzat pe nedrept şi care începe o cruciadă a răzbunării împotriva bunului său prieten, care l-a trădat, va fi cât se poate de fidelă romanului. Aceasta va spune în paralel şi povestea lui Iisus Hristos şi va sublinia puterea credinţei mai mult decât adaptarea din 1959, cu Charlton Heston în rol central.

O ultimă versiune a scenariului pentru noua adaptare a lui Ben-Hur a fost imaginată de John Ridley, recompensat cu un Oscar pentru scenariul lui 12 Years a Slave.

Adaptarea de acum 55 de ani a romanului lui Wallace a fost regizată de William Wyler şi a primit 11 premii Oscar.

Exploreaza subiecte similare:

Ben-Hur, Timur Bekmambetov, Mark Burnett, Roma Downey, Charlton Heston, John Ridley, William Wyler

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 26 aprilie 2014 21:59
Aham, pot sa-l refaca de 100 de ori, tot nu o sa fie la fel de bun. In America sunt disperati cu filmele legate de Biblie in perioada asta, pt ca in ultimii 2-3 ani, filme cu bugete foarte mici, au facut o groaza de bani.
Iulidesprefilme pe 27 aprilie 2014 16:16
Varianta cu Ben- Hur interpretat de Charlton Heston ( actor premiat cu Oscar pentru acest rol ) e greu de depăşit, dacă nu chiar imposibil din anumite puncte de vedere...rămâne de văzut...
alex_il_fenomeno pe 11 decembrie 2014 00:43
Cred ca sigur va veni cu o viziunea regizorala total inedita.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells