Noul proiect cinematografic secret al lui Christopher Nolan a fost dezvăluit

de Gloria Sauciuc în 5 Ian 2016
Până acum era cunoscută numai data de lansare, anul 2017

Până acum, tot ceea ce se ştia cu privire la următorul mare proiect al regizorului Christopher Nolan era data de lansare, anul 2017, dar ziarul francez regional La Voix du Nord susţine că ar avea informaţii noi, că filmul secret este despre bătălia de la Dunkerque din Al Doilea Război Mondial.

Mai mult, ziarul susţine că există şi o potențială listă cu distribuţia. Se pare că reporterii au informaţiile de când Nolan a vizitat Dunkerque ca să caute locații.

Luna trecută, pe 16 decembrie, primarul din Dunkerque anunța filmarea unui blockbuster american în orașul său. El a spus că un regizor „de renume mondial” ar fi venit în comuna lui, fără a preciza numele acestuia. Conform informaţiilor din La Voix du Nord, Nolan va filma aici în iunie 2016, inspirat fiind de bătălia desfăşurată acolo îi mai 1940.

Comuna franceză nordică nu a fost aleasă întâmplător. Nolan ar putea reconstrui acolo o scenă istorică, numită Bătălia de la Dunkerque, cunoscută sub numele de cod „Operațiunea Dinamo”. Această bătălie din 1940 a avut loc între aliaţii francezi și britanici contra nemţilor. Nolan ar fi făcut deja mai multe vizite la fața locului pentru a găsi locaţii de fimare.

În privinţa titlului filmului și actorilor, nu a fost nimic dezvăluit. Cu toate acestea, compania de producţie Warner a declarat că scenariul filmului a fost deja scris, iar filmul va fi lansat in cinematografe pe 21 iulie 2017 în Statele Unite.

Christopher Nolan va fi al treilea regizor care pune în scenă bătălia de la Dunkerque pentru marele ecran, după „Dunkerque” de Leslie Norman (1958) și Week-end à Zuydcoote de Henri Verneuil (1964).

Exploreaza subiecte similare:

Christopher Nolan

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
0ctavian pe 5 ianuarie 2016 16:13
atat subiectul cat si regizorul imi trezesc interesul fata de film. un pic frustrant cand auzi ti se trezeste interes despre un film care o sa apara peste aproximativ 2 ani :)
madsonik pe 5 ianuarie 2016 17:03
Interesant noul proiect al lui Christopher Nolan. In ceea ce priveste actorii, citisem undeva ca Tom Hardy se afla inca din luna decembrie a anului trecut in negocieri pentru un rol in film.
spartacus pe 6 ianuarie 2016 09:09
Personal, eu cred ca Nolan tinteste sa faca un film care sa intreaca capodopera lui Spielberg - ”Saving Private Ryan” (1998). Oricum, avand in vedere subiectul si apetenta lui Nolan pt detalii, cred ca va iesi un film bun. Cel putin asa sper...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells