Noi filme pe ecranul IMAX

de Ştefan Dobroiu în 26 Feb 2014
Cinemagia publică lista premierelor aşteptate pe ecranul gigant

Avem unul singur în întreaga ţară şi cum am putea să nu-i acordăm atenţie? Cinemagia a întrebat distribuitorii de film din România şi a aflat lista următoarelor premiere lansate şi pe ecranul IMAX. Află din materialul de mai jos care sunt aceste titluri şi de ce ai vrea să le vezi în cele mai bune condiţii.

Este posibil ca lista de mai jos să fie completată cu noi titluri, dar deocamdată acestea nu sunt confirmate încă. Pe pagina fiecărei noi premiere de pe site-ul Cinemagia vei găsi precizarea dacă premiera respectivă este adusă şi în format IMAX.

300: Ascensiunea unui imperiu/7 martie
Cinemagia putea să vadă continuarea succesului de casă din 2006 chiar în această seară, în cadrul unei proiecţii speciale la care am trimis 20 dintre cititorii noştri. Am preferat să aşteptăm săptămână viitoare, pentru prima proiecţie în format IMAX, pentru că noile aventuri ale lui Xerxes (Rodrigo Santoro) promit o desfăşurare de forţe spectaculoasă pe ecranul gigant. Şi am mai zis-o de atâtea ori: ne place Eva Green atât de mult, încât vrem să o vedem cât mai bine!

Divergent/21 martie
Cui îi plac societăţile perfecte? Nouă nu şi vrem să le vedem distruse pe un ecran cât mai mare! Inspirat de o serie de cărţi pentru tineri, Divergent ne poartă într-un Chicago al viitorului, când societatea este împărţită în cinci facţiuni separate, fiecare promotoarea unei anumite virtuţi. An de an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea cărora se vor alătura pentru tot restul vieţii. Eroina, Beatrice (Shailene Woodley), face o alegere care va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi, şi va trebui să sacrifice totul pentru a rămâne fidelă alegerii ei.

Captain America: The Winter Soldier/4 aprilie
Zilele trecute au fost date publicităţii primele zece minute din noile aventuri ale Căpitanului America (Chris Evans), iar reacţia fanilor din întreaga lume a fost aceasta: "Vrem mai mult!" "Mai mult" va veni din 4 aprilie, când îl vom vedea pe vajnicul căpitan salvând din nou lumea, de această dată cot la cot cu Natasha Romanoff (Scarlett Johansson). Faptul că antagonistul, Războinicul iernii, este interpretat de Sebastian Stan, actor născut în România, nu face decât să crească aşteptările. Cum toate filmele Marvel sunt doldora de efecte speciale, de ce justificare să mai fie nevoie pentru a vedea Căpitanul America 2 pe ecranul IMAX?

The Amazing Spider-Man 2/2 mai
Recunoaştem sincer: nu ne mai uităm la extraordinarele trailere Uimitorul Om-Păianjen 2 (cel mai recent şi complet AICI) pentru că aşteptările noastre cresc prea mult şi ne e teamă să nu fim dezamăgiţi. Mai recunoaştem şi că (iar asta e o opţiune pur personală) premiera din 2 mai este, în opinia noastră, cea mai aşteptată a primăverii. Marc Webb explorează mai multe ameninţări letale pentru Spidey (Andrew Garfield), toate extrem de interesante vizual, de la fulgerele electrice albastre ale lui Electro (Jamie Foxx), la giganticul, metalicul Rhino (Paul Giamatti) şi incontrolabilul Goblin Verde (Dane DeHaan).

Maleficent/30 mai
Echipa de machiaj a filmului a făcut eforturi considerabile pentru a o transforma pe Angelina Jolie în vrăjitoarea Maleficent, votată cel mai redutabil villain adus vreodată pe ecran de studiourile Disney. În premiera lunii mai, personajului i se inventează o biografie alternativă, pe principiul "nu e dracul aşa de negru precum pare". Iniţiativa Disney este cel puţin interesantă, mai ales că doar completează imaginea lui Maleficent din animaţia Frumoasa din Pădurea adormită. Sperăm doar ca filmul să se ridice deasupra dezamăgitorului Albă ca Zăpada şi Războinicul vânător, o altă reambalare a unui hit animat Disney.

Transformers: Age of Extinction/27 iunie
În acest moment nu este confirmat că Transformers 4 va veni în România în format IMAX, dar cum ar putea să nu vină? Dacă Michael Bay ştie să facă ceva, acest ceva este tocmai să arunce pe ecran efecte speciale spectaculoase, de văzut pe o suprafaţă cât mai mare pentru a ne bucura de toate detaliile. Ne bucură că am scăpat de enervantul Shia LaBeouf şi că acesta a fost înlocuit cu personaje interpretate de Mark Wahlberg şi Jack Reynor, deja etichetat drept viitor star de acţiune al Hollywood-ului. Umblă vorba că ar fi fost ales şi pentru Star Wars: Episode VII!

Hercules/25 iulie
Deja confirmat pentru ecranul IMAX, Hercules va încerca să-i facă dreptate semizeului mitologiei greceşti, după ce premiera lunii ianuarie Legenda lui Hercule i-a făcut harcea-parcea biografia. Interpretat de Dwayne Johnson, eroul are parte de noi aventuri, punându-şi forţa supraomenească la bătaie pentru a salva Tracia de un nemilos şi sălbatic comandant de oşti. Faptul că personajul este chinuit de un păcat din trecut şi că este gata să-şi dea viaţa pentru a se izbăvi face lucrurile încă şi mai interesante.

Guardians of the Galaxy/1 august
Primele trailere sugerau că Marvel vrea să compenseze seriozitatea filmelor sale cu o comedie SF de acţiune, dar cel mai recent trailer arată că aventurilor Gardienilor galaxiei nu le vor lipsi bătăliile spectaculoase şi efectele speciale ieşite din comun. Filmul promovează un nou erou, Peter Quill (Chris Pratt), care strânge laolaltă o echipă de proscrişi pentru a salva galaxia de la o nemaipomenită ameninţare.

Şi Godzilla, aşteptat în mai, ar putea primi confirmarea pentru proiecţie în formatul mare.

Care crezi că va fi cea mai populară premieră IMAX?

Exploreaza subiecte similare:

300: Rise of an Empire, Divergent, Captain America: The Winter Soldier, The Amazing Spider-Man 2, Maleficent, Hercules, Transformers: Age of Extinction, Guardians of the Galaxy

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Laury9 pe 26 februarie 2014 15:39
The Amazing Spider-Man 2, Transformers, 300 si Guardians (cred ca va depinde mult de critici si de parerile spectatorilor din primul weekend).
alin9314 pe 26 februarie 2014 18:32
Nu pot sa ma exprim inainte sa vad fllmele,dar as miza pe Transformers unde am vazut ca joaca si Mark Wahlberg
Phantom_sub pe 26 februarie 2014 23:54
Nu am imax in oras, am un 3D, dar se vede si se aude foarte bine.
300, Divergent, Maleficent, Gardienii Galaxiei, Hercule, Transformers. Astea o sa le vad la cinema.

Mishu25 pe 27 februarie 2014 00:16
Eu as fi vrut sa vad Jupiter Ascending pe ecranul IMAX si eventual Godzilla
Phantom_sub pe 27 februarie 2014 08:17
Si astea două.
cristi23 pe 27 februarie 2014 10:18
toate mi se par interesante.cred ca cel mai mare succes il vor avea filmele marvel gen, amazing spiderman 2,captain america 2, 300-rise of an empire .poate si noul godzilla....
Cristian-Marius-Matei pe 28 februarie 2014 19:10
In traducere in limba romana se spune Spiridusul Verde nu Goblinul (si s-ar putea sa nu fie "Verde" ci Proto) iar la Hercules sa nu va asteptati la fulgere sau la alte puteri marca Hercule cum il stim, o sa fie o abordare mai realista gen The Dark Knight Man of Steel.
Rippa pe 8 martie 2014 16:31
unele sunt praf ...raw...mai ales spider man...
denisa_liza pe 11 martie 2014 17:58
De abia astept sa vad Maleficent
Dana04 pe 18 aprilie 2014 18:23
Abia astept sa vad Maledicent si Transformers. :>

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells