Martin Scorsese: „Mai am doar câteva filme de făcut…”

de Cristina Grigore în 11 Dec 2013
Cea mai recentă producție a sa, The Wolf of Wall Street, va apărea în cinematografele noastre pe 10 ianuarie 2014

Într-un interviu recent acordat în cadrul Festivalului de Film de la Marrakech, legendarul Martin Scorsese a atins și subiectul retragerii sale din activitate, datorate vârstei, notează The Hollywood Reporter.com.

„Da, încă mai doresc să fac multe filme”, a explicat el, „… dar acum am 71 de ani și nu mai am decât câteva pelicule de realizat, asta dacă mai apuc să le fac”.

„Mi-e dor de vremea în care aveam din plin dorința de a experimenta tipuri diferite de film, îmi pare rău după acele vremuri, însă acum s-a terminat. Apar obligațiile pe măsură ce înaintezi în vârstă, ai familie… Am avut și un pic de noroc în ultimii 10 ani deoarece am găsit proiecte care să îmbine dorința, subiectul abordat – de la The Aviator încoace – și îndeplinirea obligațiilor către familie și finanțatori”, a adăugat regizorul.

El a insistat asupra faptului că vârsta sa înaintată este acum un impediment în realizarea filmelor sale, mai ales datorită lipsei de rezistență fizică și a dificilei sarcini de a jongla cu finanțele producției cinematografice. Însă pasiunea și entuziasmul pentru meseria sa, mai spune actorul, au fost cele care l-au ținut și îl țin încă pe poziții.

Cel mai recent film al său, The Wolf of Wall Street, cu Leonardo DiCaprio în rol central, a obținut deja o mulțime de aprecieri pozitive din partea criticilor. Filmul va avea premiera în România pe 10 ianuarie 2014.

Exploreaza subiecte similare:

Martin Scorsese, The Aviator, The Wolf of Wall Street, leonardo dicaprio, actor

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 11 decembrie 2013 10:05
"mai spune actorul" - se intelege, o greseala nevinovata.
Ovidiu239 pe 11 decembrie 2013 13:15
O legenda!
alex_il_fenomeno pe 22 ianuarie 2014 13:52
Un cineast monumental, care sper sa mai realizeze zeci de filme, nu doar cateva.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells