„Manx, cel mai negru coșmar al fiecărui părinte”, spune fiul lui Stephen King despre protagonistul serialului NOS4A2

de Cinemagia în 4 Iun 2019
AMC lansează pe 6 iunie, de la ora 22, noul serial horror NOS4A2 (omofon cu „Nosferatu”), ecranizarea ultra popularului roman omonim

Săptămâna aceasta, postul AMC face o surpriză de proporții fanilor filmului horror lansând pe 6 iunie, de la ora 22, serialul NOS4A2, ecranizarea ultra popularului roman omonim, al lui Joe Hill (fiul lui Stephen King). Serialul este despre Charlie Manx (Zachary Quinto), un bărbat nemuritor care străbate de un secol drumurile Americii. De un secol, racolează copii și le răpește sufletele. Modul în care Manx răpește copiii pare rupt din legendele urbane. Din temerile oricărui părinte. Joe Hill a mărturisit că scriind această carte a vrut să îi sperie de moarte pe oameni pentru câteva sute de pagini și să le ofere o scăpare din viața banală.

„capacitatea ei de a vedea ce e mai bun în altii, o face un prieten de neprețuit; și curajul ei brut, un dusman demn de luat în considerare”, spune romancierul despre personajul feminin care îi va ține piept diabolicului Manx

Joe Hill este printre cel mai bine vânduți autori de bestseller-uri al New York Times, cu „The Fireman”, „NOS4A2”, „Strange Weather”, și altele. A câștigat Premiul Eisner pentru cel mai bun scriitor pentru lungile lui serii de benzi desenate Locke & Key.

Un film bazat pe al doilea roman al lui Hill, „Horns”, cu Daniel Radcliffe în rolul principal, a fost lansat în 2014. Noi ecranizări sunt în curs de filmare, inclusiv „In The Grass” și „Faun” pe Netflix, „The Fireman” pe Fox, „Temple Hill” și altele. Următoarea sa carte, o colecție de povestiri, numită „Full Throttle”, e așteptată în octombrie 2019.

Odată cu apropiata lansare a serialului NOS4A2 pe canalul AMC, Joe Hill face o serie de mărturisiri: „Lon Chaney a spus odată: 'Nu este nimic amuzant despre un clovn la miezul nopții'. Aș adăuga că nu există nimic înduioșător să auzi muzica de Crăciun într-un cimitir. Coșmarurile și filmele horror de calitate transformă lucrurile pe care le iubim în ciudătenii. Singurele ambiții pe care le-am avut pentru pentru NOS4A2... să îi sperii de moarte pe oameni pentru câteva sute de pagini și să le ofer o scăpare din viața banală.

 turmele vesele de copii fără suflet se distrează înjunghiindu-se cu foarfece și mușcându-i pe cei mai mici...

Am avut această idee despre povestea unei mașini care functionează pe baza sufletelor umane în loc de benzină. Șoferul, Charlie Manx, a străbatut drumurile laturalnice ale Americii timp de aproape un secol, racolând copii, colectându- le spiritele și abandonând monștrii goliți într-o lume înspăimântătoare, Christmasland/Tărâmul Crăciunului. Aici, în fiecare zi este Ziua Crăciunului, iar nefericirea este împotriva legii și turmele vesele de copii fără suflet se distrează înjunghiindu-se cu foarfece și mușcându-i pe cei mai mici. Lui Dracula i-a fost ușor pentru aproape o sută de ani.

Dar totul se schimbă în jurul unei femei tinere pe nume Vic McQueen. Vic are un dar imposibil și un trecut nelegiuit. Când se află pe motocicleta ei uzată, poate să-și facă drum spre orice își dorește - o brățară pierdută, o femeie dispărută, un prieten la ananghie. Charlie Manx este cel mai negru coșmar al fiecărui părinte, dar Vic McQueen este coșmarul lui. Ei se tot întâlnesc din nou și din nou într- o serie de confruntări rupte de realitate care transformă drumurile în autostrăzi sângerii.

NOS4A2 este povestea lui Vic, cea a unei tinere, născută și crescută în sărăcia din Haverhill, Massachusetts, cu toate obstacolele provenite din educația oferită de către un tată iubitor și totuși violent și o mamă dură, dar ocrotitoare. Imaginația ei o introduce în posibilitățile lumii oculte; capacitatea ei de a vedea ce e mai bun în altii, o face un prieten de neprețuit; și curajul ei brut, un dusman demn de luat în considerare.

Vic a fost un bun partener de călătorie pentru mine, de-a lungul anilor în care am scris cartea. Acum este rândul tău să faci o plimbare cu Vic ... și cu Charlie....

Vic a fost un bun partener de călătorie pentru mine, de-a lungul anilor în care am scris cartea. Acum este rândul tău să faci o plimbare cu Vic ... și cu Charlie.

Sunt încântat (și uimit) de munca depusă de Ashleigh Cummings, Jami O'Brien, Zachery Quinto și de întreaga echipă AMC în cele zece episoade din primul sezon. Împreună, au transpus personajele din carte și le-au adus la viață pentru un conflict zdruncinant ca niciun alt spectacol de groază. Ce emoție! Sper că o iubești. Eu o fac deja. Pentru mine, fiecare episod a fost ca o felie de Crăciun venită mai devreme.

Exploreaza subiecte similare:

Zachary Quinto, stephen king, Horns, Joe Hill, NOS4A2

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells