Mad Max: Fury Road a fost ales cel mai bun film la „Oscarurile australiene”

de Cristina Grigore în 10 Dec 2015
Un sequel al filmului, intitulat Mad Max: The Wasteland, se află deja în producţie

Institutul de Film din Australia a oferit ieri premiul cel mare producţiei Mad Max: Fury Road, cel de-al patrulea film al serie Mad Max lansat anul acesta de George Miller – o colaborare americano-australiană ce a  întâmpinat multe obstacole în producţie. Premiul obţinut este echivalentul Oscarului pentru Cel mai bun film, căci numita gală de film australiană echivalează ca importanță prestigiosul eveniment anual al Academiei Americane de Film.

„Nu a fost deloc un film uşor de făcut” a notat Miller în discursul său de acceptare a premiului, citat de site-ul Deadline.com. Acesta a menţionat însă că reboot-ul francizei a însemnat cea mai mare victorie a Australiei la box office-ul internaţional din 1990 încoace.

Un sequel al peliculei se află deja în producţie. Mad Max: The Wasteland va continua acțiunea din Fury Road. Tom Hardy va apărea din nou în rolul protagonistului, însă Charlize Theron ar putea lipsi, actrița mărturisind că nu a fost încă solicitată pentru continuare.

Un alt film ce s-a remarcat la „Oscarurile Australiene” este The Dressmaker. Kate Winslet a luat premiul pentru Cea mai bună actriță, în vreme ce Judy Davis şi Hugo Weaving s-au ales cu cele pentru rolurile secundare. O listă completă a câștigătorilor, aici.

Exploreaza subiecte similare:

Mad Max: Fury Road, The Dressmaker

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells