Les petits meurtres d'Agatha Christie: un serial polițist plin de suspans

de Cinemagia în 16 Sep 2022
Cazuri captivante și situații inedite, doar la TV5 MONDE

Fascinantele romane polițiste ale celebrei scriitoare Agathei Christie își regăsesc o nouă formulă, în stil franțuzesc, într-o adaptare liberă ce surprinde spiritul poveștilor cu Hercule Poirot și cu Miss Marple. Acest serial revitalizează atât ingeniozitatea investigativă cât și umorul care au consacrat universul Agathei Christie.

Doar că în loc de Hercule Poirot sau Miss Marple, urmărim peripețiile polițienești ale volubilului și seducătorului Comisar Jean Larosière (Antoine Duléry) și ale adjunctul său, Inspectorul Lampion (Marius Colucci), însoțiți de îndrăzneala jurnalistei Alice Avril (Blandine Bellavoir) și de efervescența fermecătoare a secretarei Marlène Leroy (Elodie Frenck).

Iar dacă în primele două sezoane, acțiunea avea loc în perioada interbelică sau în anii `50, ultimul sezon evocă farmecul anilor ’70, în care zeitgeist-ul, mișcarea feministă și stilul de viață elegant se împletesc cu crime pasionale și cu povești pline de mister.

Așadar, din 27 septembrie, vom face cunoștință cu un nou trio: Annie Gréco (Emilie Gavois-Kahn), prima femeie comisar din Franța, care își datorează reușita unui caracter puternic și unei înțelepciuni pline de sarcasm; cu Max Beretta (Arthur Dupont), un inspector macho și impulsiv; și cu Rose Bellecour (Chloé Chaudoye), psiholoaga debutantă; blândă, dar tenace.

Dacă ai urmărit până acum primele două sezoane, vei regăsi acea savoare a epocii, acele peisaje care îți taie răsuflarea și acea atmosferă stilizată, acompaniată de o coloană sonoră când visătoare, când plină de suspans. În același timp, umorul nu stă în calea misterului, iar investigațiile ingenioase și sofisticate nu devin niciodată prea complicate sau prea brutale.

Les petits meurtres d'Agatha Christie poate fi vizionat în fiecare marți, de la ora 22.00, cu subtitrare în limba română - doar la TV5 Monde.

Exploreaza subiecte similare:

Les petits meurtres d'Agatha Christie, agatha christie, Antoine Duléry, Marius Colucci, Blandine Bellavoir, Elodie Frenck, Arthur Dupont, Chloé Chaudoye, Emilie Gavois-Kahn

Alte știri din cinema

Primele reacții la controversatul film Sparta, al lui Ulrich Seidl

„Ulrich Seidl, un cunoscut regizor austriac, a venit în România să facă un film despre pedofilie cu actori amatori minori, fără să îi informeze pe părinții acestora despre subiectul real al filmului”, scria jurnalista Delia Marinescu, membră a echipei care a făcut investigația pentru ziarul Der Spiegel

Legenda regizorului de la Hollywood care nu există

Alan Smithee: țapul ispășitor al cineaștilor deposedați

Cinemagia recomandă trei filme despre spirite rătăcitoare

Destinele unor oameni care nu știu că au murit

Primul trailer pentru filmul lui M. Night Shyamalan, Knock at the Cabin, e aici!

O familie are de făcut o alegere imposibilă pentru a evita Apocalipsa

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells