La o zi după moartea fiicei Carrie Fisher, se stinge și Debbie Reynolds

de Gloria Sauciuc în 29 Dec 2016
Cunoscută mai ales pentru rolul său din comedia muzicală „Cântând în ploaie”/„Singin’ in the Rain” (1952), a murit miercuri la Los Angeles

Marea actriţă din perioada de aur a Hollywoodului Debbie Reynolds (84 de ani), cunoscută mai ales pentru rolul său din comedia muzicală „Cântând în ploaie”/„Singin’ in the Rain” (1952), a murit miercuri la Los Angeles. Decesul survine la doar o zi de la moartea fiicei sale, Carrie Fisher, anunţă presa internațională.

Născută la 1 aprilie 1932, la El Paso, în Texas, Debbie Reynolds a debutat fulminant cu rolul Helen Kane în filmul din 1950 Three Little Words, pentru care a primit o nominalizare la Globurile de Aur, categoria Debut. Primul ei rol principal vine la vârsta de 19 ani, în muzicalul  Singin' in the Rain, rol care o propulsează printre starurile de la Hollywood. A fost măritată cu Eddie Fisher, cântăreţ şi vedetă de televiziune. Carrie Fisher s-a născut din căsătoria lor. Dar mariajul părinţilor săi a eşuat după patru ani, când Eddie Fisher a părăsit-o pe Debbie Reynolds pentru Elizabeth Taylor.

Bulversată de decesul fiicei sale Carrie Fisher, care a survenit marţi, la Los Angeles, urmare a unei crize cardiace, Debbie Reynolds s-a prăbuşit în aceeași zi. A fost internată de urgenţă la spitalul Cedars-Sinai, fiind diagnosticată cu atac cerebral.

Actriță, dansatoare, cântăreață americană, Debbie Reynolds a fost descoperită la un concurs de frumusețe. Calitățile sale de dansatoare și vocea sa plăcută au fost din plin fructificate în comedii muzicale și musicaluri. Impune în film tipul unei ingenue totodată insinuantă, capricioasă, inteligentă și hotărâtă să obțină prin încăpățânare și tot felul de tertipuri fermecătoare ceea ce-și pune în gând. A fost căsătorită cu Eddie Fisher (cu care a avut doi copii, Carrie Fisher, actriță, și Todd Fisher), Harry Carl, Richard Hamlett. A avut creații valoroase în filmele: Fiica lui Rosie O'Grady, Three Little Words, Cântând în ploaie, Athena, Pepe, Divorț în stil american, Charlotte's Web.

Exploreaza subiecte similare:

Singin' in the Rain, Debbie Reynolds

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 29 decembrie 2016 17:53
?!?!?!
Sper ca odata ce trecem in 2017, se va termina cu mortile pe banda rulanta...
R.I.P!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells