Kristen Stewart, la 25 de ani

de Ştefan Dobroiu în 9 Apr 2015
Noi proiecte alături de regizori celebri o aşteaptă pe populara actriţă

O putem vedea pe marile ecrane în Clouds of Sils Maria, filmul lui Olivier Assayas care a transformat-o în prima actriţă americană laureată cu un premiu César: Kristen Stewart împlineşte astăzi 25 de ani şi se poate lăuda cu una dintre cele mai interesante cariere ale unei actriţe din generaţia ei. Iată-i mai jos planurile de viitor.

Puţine sunt actriţele care să ajungă la categorii de public atât de diferite. I-a cucerit pe adolescenţi cu rolul Bella Swan din Twilight Saga, dar şi-a consolidat cariera şi cu apariţii în filme independente. Un nou pas în direcţia bună îl face în 2013, când este aleasă de Olivier Assayas să-i dea replica lui Juliette Binoche în Clouds of Sils Maria, film selectat în competiţie la Cannes şi întâmpinat cu o mulţime de cronici pozitive. Pentru 2015 şi 2016 Stewart pregăteşte nu mai puţin de şase filme, de genuri şi cu mize diferite.

În Equals va face echipă cu Nicholas Hoult (de văzut, ascuns sub un machiaj elaborat, în Mad Max: Fury Road). SF-ul regizat de Drake Doremus explorează o lume a viitorului, în care emoţiile au fost eradicate. Personajele celor doi actori, Nia şi Siles, redescoperă dragostea şi sunt nevoite să lupte pentru ea.

În American Ultra, Stewart schimbă genul alături de Jesse Eisenberg (au jucat împreună şi acum şase ani, în Adventureland): comedia de acţiune are în centrul atenţie un cuplu, Mike şi Pheobe, dintr-un orăşel amorţit, a căror viaţă este dată peste cap când o faptă din trecutul lui Mike îl transformă în ţinta unei operaţiuni guvernamentale. Regizor este Nima Nourizadeh, care a debutat cu trăsnita comedie Project X, realizată cu 12 milioane de dolari. Încasările s-au ridicat la peste 100 de milioane.

În prezent filmează la un proiect al lui Kelly Reichardt, una dintre cele mai cunoscute regizoare ale cinema-ului independent american. Filmul va prezenta vieţile mai multor personaje dintr-un mic oraş din Montana, iar din distribuţie mai fac parte Michelle Williams şi Laura Dern. Personajul lui Stewart este o tânără avocată care acceptă provocarea de a preda un curs şi se împrieteneşte cu una dintre studentele ei.

Kristen Stewart este doar unul din numele importante din interesanta distribuţie a lui Billy Lynn's Long Halftime Walk, în care joacă alături de Vin Diesel, Garrett Hedlund, Steve Martin şi Chris Tucker. Dar cel mai titrat nume ataşat proiectului este cel al regizorului, Ang Lee, de trei ori câştigător de Oscar. Rolul titular este interpretat de debutantul Joe Alwyn, o descoperire a lui Lee, iar povestea explorează câteva ore din viaţa unui soldat american care trebuie să se întoarcă pe frontul din Irak.

În cursul acestui an actriţa va juca şi în următorul film al lui Woody Allen. Ca de obicei, regizorul va face public titlul filmului doar cu puţină vreme înainte de lansare. În acest moment nu se ştiu detalii despre subiect, dar din distribuţie vor face parte şi Bruce Willis şi Jesse Eisenberg.

Exploreaza subiecte similare:

Kristen Stewart, Clouds of Sils Maria

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 9 aprilie 2015 10:17
Wish you luck, Kristen! Asteptam inca de la lansarea primului Twilight sa joace si in alte proiecte mai serioase, si tot ce a facut pana acum a fost aclamat de public si critici (ex Still Alice, Camp X-Ray, Clouds of Sils Maria etc). Viitoarele filme par promitatoare si sunt sigur ca talentul ei va fi demonstrat in ele :)
XShadowX pe 9 aprilie 2015 11:49
Este de aproape aceeasi varsta cu mine , tinara si plina de viata si foarte talentata , ii doresc mult succes pe viitor!
YulianHD pe 9 aprilie 2015 22:59
Plina de viata ? ... Ai văzut seria Twilight ? :)))
AeroX pe 11 aprilie 2015 19:51
Good one, YulianHD. :D
cosmin742000 pe 10 aprilie 2015 12:15
Sper sa demonstreze ca seria Twighlight a fost doar un accident

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells