Joseph Gordon-Levitt va fi Edward Snowden, spionul vânat de americani pentru informaţiile secrete dezvăluite

de Cristina Grigore în 12 Nov 2014
Oliver Stone, regizorul filmului, în consideră pe Snowden un erou

Viitorul film al lui Oliver Stone va fi ecranizarea biografiei unuia dintre cei mai vânaţi oameni de către autorităţile Statelor Unite: Edward Snowden, fost angajat al serviciului de spionaj american, care a dezvăluit lumii întregi informaţii secrete despre mediile şi modalităţile prin care respectivele servicii îşi desfăşurau activitatea.

Potrivit bbc.com, actorul ales să intre în pielea lui Snowden în această peliculă va fi  Joseph Gordon-Levitt, starul lui Inception şi The Dark Knight Rises.

Filmul lui Stone are la bază volumul semnat de jurnalistul lui The Guardian, Luke Harding, intitulat The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man şi romanul avocatului rus Anatoly Kucherena.

Snowden (31 de ani) a dat publicităţii în 2013 o mulţime de documente clasificate, motiv pentru care SUA l-a acuzat de trădare. Refugiat în Hong Kong, el a părăsit China la 23 iulie 2013, după ce autoritățile chineze au acceptat să-l extrădeze. El a călătorit fără pașaport, care i-a fost revocat de către guvernul SUA. În august 2013, Rusia i-a acordat azil politic.

În opinia lui Stone, fostul spion american este un erou. Citizenfour, un documentar ce îl are în centru pe Snowden şi faptele sale a debutat pe 10 octombrie anul acesta, la Festivalul de Film de la New York.

Exploreaza subiecte similare:

Joseph Gordon-Levitt, Edward Snowden, Oliver Stone

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 12 noiembrie 2014 12:43
Asta e unul din foarte putinele filme hollywoodiene de la care mai astept si la ceva bun

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells