Joker, filmul nerecomandat sub 15 ani cu cele mai mari încasări din istorie

de Gloria Sauciuc în 27 Oct 2019
Producția DC Films Joker a depășit la box office Deadpool (783 milioane dolari), Deadpool 2 (peste 785 milioane dolari) și It (aproximativ 700 milioane dolari global)

Joker, al studiourilor Warner Bros, a câștigat vineri 5,46 milioane de dolari numai în SUA pentru ca apoi să ajungă - după 22 de zile în cinematografe - la 264,144 milioane de dolari obținuți numai pe piața americană. Ceea ce înseamnă, fără a considera inflația, peste cele 259 de milioane dolari ale lui Captain America: The Winter Soldier și cele 262 de milioane ale lui The Amazing Spider-Man. Există o diferență de 30 de milioane dolari între Amazing Spider-Man și Man of Steel (291 de milioane dolari) așa că Joker se ține tare pe locul 18 între alte filme inspirate din cărți de benzi desenate.

Joker, pe locul 18 în topul  încasărilor filmelor inspirate de benzi desenate

Global, Joker are în acest moment un box office global de 788,3 milioane de dolari, conform Forbes, depășind Deadpool (783 milioane dolari) și Deadpool 2 (peste 785 milioane dolari), legătura între cele trei filme fiind ratingul N15.

În câteva zile, Joker va fi primul film nerecomandat sub 15 ani care depășește targetul de 800 de milioane de dolari încasări, fără a lua în calcul inflația, estimează Forbes.

Într-adevăr, prețurile biletelor sunt mult mai mari (și piețele externe sunt mult mai extinse) decât în anii filmelor The Matrix Reloaded, Fatal Attraction și Exorcistul, însă există și o competiție mai dură pentru timpul și banii consumatorului. În plus, Joker a fost difuzat în format 2D (deci bilete mai ieftine) în lume și nu a fost proiectat în China.

Filmul are șanse să obțină încasări de circa 18 milioane de dolari numai în SUA  de-a lungul weekendului, preconizează Forbes, plasându-se din nou în poziția de top și ducând încasările în SUA la cifra de 277 milioane. Ceea ce îl va plasa imediat sub The Hangover (cu încasări de 277 milioane dolari în 2009) și The Matrix Reloaded (cu 282 milioane de dolari în 2003), între toate filmele nerecomandate sub 15 ani cu încasări mari.

Estimativ, filmul Joker, produs cu un buget de 60 de milioane dolari, va avea încasări globale de 845 milioane dolari până la retragerea lui din cinematografe. Ceea ce l-ar plasa imediat sub Wolf Warrior 2 (China), un film hiperviolent de acțiune-aventură (gândiți-vă la un Rambo: First Blood partea II sau Tears of the Sun) care ar fi intrat la „nerecomandat sub 15 ani” dacă ar fi difuzat în Statele Unite și Europa. Odată ce Joker ar depăși Wolf Warrior 2 și Venom (ambele cu box office situat pe la 854 milioane de dolari), Wolf Warrior 2 ar ieși din cărți, iar Joker ar deveni cea mai mare premieră a toamnei, judecând după încasările globale, ma scrie Forbes.

Odată ce va trece de 888 milioane dolari pe plan global, Joker-ul - cu buget de 60 de milioane - va fi al doilea cel mai profitabil film în termeni buget vs. încasări globale, între Teenage Mutant Ninja Turtles (200 milioane dolari la buget de 13,5 milioane dolari în 1990) și The Mask (350 milioane dolari la un buget de 23 milioane dolari în 1994).

Dacă filmul atinge pragul de 913 milioane de dolari, va fi unul dintre cele mai profitabile filme făcute după roman grafic/revistă de benzi desenate. Există așteptări să aibă un profit de 475 milioane dolari, estimează Forbes.

Exploreaza subiecte similare:

Joker, It, Deadpool, Deadpool 2, The Matrix Reloaded, Wolf Warrior II

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells