John Wick era, inițial, un bărbat de 75 de ani. Rolul le era dedicat unor Harrison Ford sau Clint Eastwood

de Gloria Sauciuc în 20 Iul 2022
... dar Keanu Reeves a „deturnat” scenariul si „a creat propria variantă”

Keanu Reeves este cel care l-a transformat pe John Wick într-un veritabil erou de acțiune de-a lungul ultimilor șapte ani, însă, așa cum se dovedește, rolul a fost scris mai mult pentru actori precum Harrison Ford sau Clint Eastwood, scrie Variety.

Producătorul seriei de filme, Basil Iwanyk, confirmă în noua sa carte „They Shouldn't Have Killed His Dog: The Complete Uncensored Ass-Kicking Oral History of John Wick, Gun Fu, and the New Age of Action”, că personajul titular trebuia să fie, conform scenariului inițial, un bărbat de 75 de ani.

„Celălalt cel mai bun prieten al meu, Jimmy Darmody, la momentul respectiv era impresarul lui Keanu”, continuă Iwanyk. „Și el mi-a spus `Aveți filme de acțiune pentru Keanu Reeves?`” și m-am gândit: `Keanu este unul dintre starurile de acțiune ale ultimilor 25 de ani - ce s-o fi întâmplat cu el? Ce mai face?`Și pe atunci regiza propriul film, Man of Tai Chi, și făcea filmul 47 Ronin. I-am dat scenariul și i-am spus: `Cu siguranță, nu ai 75 de ani...`”

Actorul din The Matrix a îndrăgit atât de mult scenariul încât a revizuit personajul pentru a-l putea juca. „Am petrecut două luni acasă la Keanu în timpul weekend-urilor lucrând la scenariu”, relatează Kolstad în carte. „Prima oară am mers și m-am întâlnit cu el și am intrat, și când s-a apropiat să mă salute - este un om prietenos, fără comportamnt ostentativ precum cineva care face miliarde - și m-am uitat în cabinetul lui, are vreo 300 de scenarii puse pe birou, pentru că citește tot ceea ce UTA, WME, William Morris îi trimit. Citește tot...”

În curând Reeves se va întoarce în rolul lui John Wick în sequel-ul John Wick: Capitoul 4, de pe 23 martie 2023 la cinema, tot sub semnătura Studiourilor Lionsgate.

Exploreaza subiecte similare:

Keanu Reeves, John Wick: Chapter 4, John Wick

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells