Isaac Hempstead Wright: „forţa supranaturală încearcă cu disperare să îl tragă [pe Bran Stark] către ea”

de Gloria Sauciuc în 5 Mai 2014
Episodul 5 din sezonul IV al Game of Thrones se difuzează luni, 5 mai, pe HBO, de la ora 22
Prin amabilitatea HBO România am avut ocazia de a-i întâlni şi intervieva la Londra pe actorii Isaac Hempstead Wright şi Thomas Brodie-Sangster, care îi interpretează pe Bran Stark și Jojen Reed, singurele personaje ce trăiesc experiența viselor profetice în serialul Urzeala tronurilorIsaac Hempstead Wright mi s-a părut tipul liceanului extrem de conştiincios, răspunzând la interviuri ca în clasă, la lecţie. Iată cele mai importante răspunsuri. 

Care este cea mai interesantă viziune a ta din sezonul 4? 
Isaac Hempstead Wright, alias Bran Stark:  Este vorba din explorarea din ce în ce mai intensă a elementului mistic. Până în sezonul 3, odată cu sosirea lui Jojen, cu siguranță începe să înțeleagă această latură. În sezonul 4, el căpătă o înțelegere mai bună și țintește către vârful cunoașterii acestei forțe mistice, supranaturale, ce încearcă cu disperare să îl tragă către ea.  
  
Jojen (Thomas Brodie-Sangster) își cunoaște data morții și știe ce urmează să se întâmple. Nu-mi aduc aminte dacă filmul face referire la asta, însă Jojen cunoaște viitorul de dinainte. Bran are o știință a cunoașterii viitorului care îi oferă crâmpeie, idei, fragmente, nu cunoaștere în profunzime, e mai mult un sentiment nedefinit care îl obligă mai mult să accepte ceea ce urmează să se întâmple. Este conștient de faptul că este muritor, ceea ce îl face mai calm, mai înțelept. Știe că toată lumea moare. Și e împăcat cu asta: asta trebuie să se întâmple, asta se va întâmplă. 
  
Pentru că voi ați crescut ca vârstă de la primele episoade, puteți explică cum v-a format colaborarea voastră? 
Isaac Hempstead Wright, alias Bran Stark:  Am fost dornic de la o vârstă fragedă să joc în film, și apoi a devenit o obișnuință, am reușit, însă mai este încă pentru mine ceva suprarealist în acest fapt. Totuși,nu îmi domină viață în felul în care unii ar putea-o crede, vreau să spun că merg la școală ca de obicei iar filmările sunt doar o parte a vieții mele.... 
   
Însă cum se vede creșterea în vârstă a personajului tău în Sezonul 4? 
Isaac Hempstead Wright, alias Bran Stark: Trebuia ca Bran să crească neobișnuit de repede! Pentru că una dintre temele importante legate de personajul lui e ceea ce el a pierdut: a devenit invalid, și-a pierdut familia, și-a pierdut casa, și aceastea sunt lucruri care îl obligă să crească repede. El nu mai are în viața lui o figură paternă sau una maternă; și, da, viața lui este devastată de evenimentele din jur pe care nu le poate controla. Şi, da, viața lui îl obligă să fie mult mai matur și să își asume mai multe responsabilități decât orice alt copil de vârstă lui. Însă acest aspect merge mână în mână cu aspectul mistic. El este totuși norocos în sensul că are o chemare mult mai înaltă... 
  
Cum ai descrie relația dintre cele două personaje? 
Thomas Brodie-Sangster, alias Jojen: Cred că, încă de la început, există o legătură imediată. Există o înțelegere reciprocă fără ca să fie nevoie de cuvinte. Și această relație se întărește în Sezonul 4, și există o înțelegere permanență din priviri, din sentimente - este o conexiune. Suntem cu totul legați unul de altul, și legați strâns, iar Bran are cu siguranță încredere în Jojen. E mai mult decât prietenie între Jojen și Bran. Bran are nevoie de un prieten, pentru că familia i-a murit, regatul în care trăiește se află în război, și a avea pe cineva cu preocupări comune și cu aceleași sentimente este important. Nu e vorba numai de ajutorul reciproc, este și încredere, iar Jojen este cu adevărat un prieten bun. 
  

Despre personaje 

Tânăr şi palid, adolescentul Jojen este de ceva vreme bântuit de vise stranii care seamănă mult cu cele ale lui Bran Stark şi au ca subiect un corb cu trei ochi. De când a învăţat să îşi controleze puterea de a vedea viitorul lui Bran, Jojen se duce la Winterfell şi devine mentor al băiatului.

Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright)

Fiu al lui Ned şi Cat Stark, extrem de curios din fire şi pasionat de căţăratul pe zidurile din Winterfell, are viziuni despre viitor. Posedă abilitatea de a intra în mintea unui animal pentru a experimenta şi/sau a-l controla. 

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, Isaac Hempstead Wright, Thomas Brodie-Sangster

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
doinarac pe 7 mai 2014 17:07
Bran Stark mi-a placut din "start" !
Si imi plac acum ambele personaje si interpretii lor si relatia dintre ele!
Nu am citit cartile aparute deja, cele 5 titluri ale seriei, desi le am in biblioteca :-)
Astpt filmele ...dar astept sa existe si un final al cartilor , si deci odata si odata al seriei !
Am ajuns sa prefe filmele , serialelor, caci au o finalitate mai apropiata :-) !

alex_il_fenomeno pe 28 decembrie 2014 21:53
Inca nu am urmarit serialul, am lasat sa se adune episoadele :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells