Into the Badlands, sezonul trei: o nouă forţă la orizont

de Ştefan Dobroiu în 25 Apr 2018
Serialul AMC pare să pregătească dezvăluirea asului din mânecă

Serialul AMC Into the Badlands, o combinaţie inedită de fantasy şi SF postapocaliptic asezonată din plin cu arte marţiale, şi-a difuzat la începutul săptămânii primul episod, reordonând piesele de pe tabla de şah a scenariului. Avem un nou şi probabil periculos personaj principal, iar feţele deja familiare şi-au schimbat poziţiile, astfel încât echilibrul din încercatul tărâm Badlands este mai fragil ca niciodată. Iată mai jos de ce ţi-ar putea plăcea să revii în misterioasa şi violenta lume postapocaliptică.

Noul sezon are 16 episoade (faţă de şase şi respectiv zece, cât au avut primele două sezoane), prin urmare te poţi aştepta ca iţele poveştii să devină tot mai încurcate. Primul episod rezervă suficient timp pentru a prezenta noile poziţii ale personajelor, cel mai ataşant rămânând, probabil, Sunny (Daniel Wu), al cărui statut de părinte singur se va dovedi o adevărată provocare. Dacă în primele două sezoane lupta pentru puţinele resurse din Badlands era acerbă, acum în peisaj mai sunt doar două forţe, Văduva (Emily Beecham, mai mult decât atractivă în rol) şi vicleana baroneasă Chau (Eleanor Matsuura). Noi alianţe se vor face şi desface de-a lungul următoarelor episoade, dar ochii fanilor serialului se vor îndrepta cu siguranţă spre nou-veniţii din Badlands: Pelerinul (Babou Ceesay, foto stânga) şi aghiotanta sa, Cressida (Lorraine Toussaint, foto dreapta).

Primul episod pare să promită două lucruri: că în curând vom afla mai multe despre Azra, legendar oraş despre care mulţi din Badlands nici măcar nu cred că există, şi că s-ar putea să aflăm mai multe despre sângerosul trecut al lumii din serial şi legătura sa cu prezentul nostru. Mitologia spune că acţiunea are loc la aproximativ 500 de ani în viitor, după ce un război global a distrus lumea aşa cum o ştim noi, cei din faţa televizoarelor. Să nu uităm că în sezonul doi, MK (Aramis Knight) dă peste o revistă Wired din 2023, cu simbolul Azra ocupând întreaga copertă. Scenariştii serialului ar face bine să suplimenteze cât mai repede informaţiile despre această istorie absentă...

Into the Badlands nu este un serial pentru oricine, iar pentru unii spectatori va fi mai degrabă o plăcere vinovată, o "ciudăţenie". Violenţa, artele marţiale care împing serialul spre genul wuxia şi elementele fantasy nu îi vor convinge pe cei care caută dramă şi realism, dar au toate şansele să-i convingă pe amatorii de spectacol. Badlands este o lume crâncenă, în care dacă vrei să reuşeşti ceva probabil că va trebui să laşi câteva cadavre în urmă. Revenind la Sunny, faptul că acum acesta are un copil duce la schimbarea drastică a atitudinii sale faţă de ce se întâmplă în jur.

În cazul multor seriale a căror acţiune are loc pe un teritoriu bine delimitat (un celebru exemplu ar fi Lost), povestea merge mai departe ori prin introducerea a noi personaje, ori prin lărgirea teritoriului. Unul din punctele slabe ale primelor două sezoane a fost faptul că, deşi baronii, aghiotanţii şi armatele lor aveau tot ce le trebuie pentru a spune o poveste captivantă, personaje noi erau introduse încontinuu, fără să aibă prea mare greutate. Nomazi, oameni ai râului sau membrii unei secte, aceştia erau folosiţi doar ca să justifice noi vărsări de sânge, fără să susţină convingător povestea. Dar lucrurile se schimbă acum, pentru că Pelerinul şi Cressida chiar au de gând să schimbe ceva în Badlands.

Into the Badlands a fost lăudat de mulţi pentru mesajul său feminist, iar Văduva este, într-adevăr, unul dintre cele mai fascinante personaje feminine pe care le pot oferi producţiile de televiziune ale prezentului. Finalul sezonului doi i-a dezamăgit pe mulţi dintre spectatori (sacrificarea unui personaj feminin pentru a potenţa unul masculin este un artificiu narativ folosit de milenii întregi), dar lucrurile par să se redreseze în sezonul trei, când Văduva, Tilda (Ally Ioannides) şi Lydia (Orla Brady) sunt clar hotărâte să îşi vadă fiecare de planurile lor. Lor li se alătură misterioasa Cressida şi, după ce Lorraine Toussaint a jucat unul dintre cele mai bune personaje negative ale ultimilor ani (malefica Vee din sezonul doi al Orange Is the New Black), cine ştie ce surprize oferă personajul?

Primul episod al sezonului suferă din cauza faptului că se mulţumeşte să contemple tabla de şah a poveştii, dar sunt toate şansele ca acţiunea să schimbe viteza pe parcursul următoarelor episoade.

Exploreaza subiecte similare:

Into the Badlands, Lost, Lorraine Toussaint, Orange Is the New Black, Daniel Wu, Aramis Knight, Ally Ioannides, Orla Brady, Emily Beecham

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells