Încep înscrierile la Romanian Short Waves

de Cinemagia în 3 Mar 2014
Programul va fi prezentat în perioada 14 - 25 mai 2014, în Cannes Short Film Corner

Asociația Secvențe invită producătorii și realizatorii de film din România la înscrierea pentru preselecția de scurtmetraje a programului Romanian Short Waves - 7. Programul va fi prezentat în perioada 14 - 25 mai 2014, în secțiunea Short Film Corner, din cadrul celei de a 67-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes.

Companiile care au experiență în producția de scurtmetraje și rezultate obținute la marile festivaluri pot propune un singur titlu care va fi inclus automat. Pentru filmele de școala și cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecție de către un juriu format din profesioniști din industria filmului românesc. În premieră pentru ediția 2014, Romanian Short Waves acceptă și scurtmetraje documentare.

Cei interesați sunt invitați să trimită, până la data de 31 martie 2014, DVD-ul filmelor împreună cu formularul de participare, ce poate fi găsit pe pagina de facebook Romanian Short Waves, la adresa: Centrul Național al Cinematografiei, Str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1.

Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurt-metraj și de aceea participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes. Romanian Short Waves este un program care urmărește promovarea filmelor independente și a celor de școală și este susținut de Asociatia Secvente înca din anul 2008.

Alături de participarea la Short Film Corner, scurtmetrajele selecționate la edițiile din anii trecuți au fost proiectate și la Les Film de Cannes a Bucharest (octombrie 2012-2013), Noaptea Institutelor Culturale (iunie 2013), Stufstock (iulie 2012) precum și Le Festival du Film Roumain Toulouse (octombrie 2013) și Festival Besançon (mai 2013)

Alte știri din cinema

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells