Încălcare de embargo și pierderea a câteva milioane de dolari în cazul filmului romantic The Light Between Oceans

de Gloria Sauciuc în 19 Sep 2016
„Nimeni nu trebuia să posteze nimic mai devreme de premieră”, a scris soția regizorului

Shannon Plumb, soția regizorului Derek Cianfrance, a publicat săptămâna trecută un articol în care ataca cronicile nefavorabile primite de filmul The Light Between Oceans, acuzând criticii că au încălcat acordul de a nu publica materiale înainte de premiera filmului, ceea ce a costat „câteva milioane de dolari” la box-office. The Light Between Oceans, cu Alicia Vikander și cu Michael Fassbender, a avut premiera la începutul acestei luni la Festivalul de la Veneția.

În articolul ei, Plumb i-a acuzat pe criticii care au publicat materiale negative la adresa filmului într-un moment nepotrivit, înainte de premieră. „A existat un embargo în vigoare: Nimeni nu trebuia să posteze nimic mai devreme de câteva ore până la premieră. Au existat totuși cinci cronici, una dintre ele semnată de Variety, și asta cu două zile înainte de premieră. Cu alte cuvinte, au încălcat un embargo!”.

Plumb, care a semnat regia filmului Towheads din 2013, descrie că Cianfrance s-a simțit „călcat pe creier” după cronicile negative, estimând că filmul „a pierdut probabil câteva milioane bune de dolari în primul weekend”, din cauza recepției inițiale nefavorabile a criticilor de film. Rezultatul slab este de necontestat, filmul câștigând abia 4,8 milioane de dolari de-a lungul a trei zile. Până pe 15 septembrie, a avut încasări de 10,4 milioane de dolari.

Plumb i-a acuzat în special pe criticii bărbați, care au avut după toate aparențele o atitudine subiectivă, descriind filmul din perspectivă sexistă: „lacrimogen”, „film pentru femei”, „melodramă”. „Oare acești critici detestă vulnerabilitatea în sine?”, scria Plumb. „Chiar trebuie ca la cinematograf doar să stai să mănanci popcorn și să fii într-o bulă protectoare? Dacă un film e desființat doar pentru că e un film romantic, atunci toate filmele de același gen vor fi desființate. Acești critici distrug genuri la fel cum vânătorii ucid speciile pe cale de dispariție”.

Exploreaza subiecte similare:

Derek Cianfrance, The Light Between Oceans, Alicia Vikander, Michael Fassbender

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells