Iată efectul vizual cel mai greu de realizat din Star Wars: The Force Awakens

de Cristina Grigore în 15 Ian 2016
„Magicienii” efectelor vizuale de la Industrial Light & Magic au realizat pentru film peste 2000 de scene captivante GCI

Recent anunțatele nominalizări la premiile Oscar aU înscris Star Wars: The Force Awakens pe lista a cinici categorii tehnice, printre care şi un loc binemeritat în categoria celor mai bune efecte vizuale. Cinemablend.com a avut ocazia să discute anterior evenimentului cu Roger Guyett şi Patrick Tubach, de la Industrial Light & Magic, iar aceştia au dezvăluit care a fost cel mai greu de realizat efect vizual din The Force Awakens.

Pelicula a inclus nu mai puţin de 2.100 de efecte vizuale – printre care se remarcă luptele cu săbiile laser şi apariţiile Liderului Suprem Snoke – însă cea care le-a dat cea mai mare bătaie de cap realizatorilor a fost una din scenele de spectaculozitate mai mică: prăbuşirea unei nave ce este ulterior înghițită de nisipurile mișcătoare de pe planeta Jakku (omitem detaliile pentru cei ce nu au văzut încă filmul).

Motivul pentru care  întreaga scenă a dat mai multă bătaie de cap echipei de ILM a fost faptul că J.J. Abrams a dorit ca fiecare cadru să fie cât mai realist şi a construit o nava la dimensiunile sale aproape reale, plasând-o în cadrul de filmare din deşert. Momentul cufundării acesteia în nisip este cel în care au intervenit efectele de „ecran verde”, iar totul a trebuit potrivit pentru a se obţine o mişcare fluentă, credibilă, a dispariţiei navei.  

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, oscar 2016, J.J. Abrams

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 15 ianuarie 2016 12:13
Interesant
spartacus pe 15 ianuarie 2016 12:58
Au dreptate - scena cu pricina a fost una care nu are cum sa scape atentiei, detaliile sunt excelent realizate, iar reproducerea navei la scara reala a dat si mai mult realism scenei respective.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells