Iată ce studio deține drepturile pentru fiecare personaj Marvel

de Gloria Sauciuc în 1 Sep 2019
Personajele Sony vor rămâne departe de MCU?

În trecut, Marvel a vândut drepturile asupra multor personaje, unor studiouri precum Paramount, Sony, 20th Century Fox, Universal etc, atrage atenția comicbook.com.

De când Disney a cumpărat Marvel și odată cu ruperea contractului dintre Sony și Marvel cu privire la viitoarele filme Spider-Man, o clarificare asupra statutului fiecărui personaj se impune, pentru a evita confuziile.

Forumiștii care se semnează ca The Geek Twins din comunitatea comicbook.com au realizat un grafic ce răspunde întrebărilor legate de apartenență ale fiecărui personaj. Graficul este împărțit în patru bule, cu câteva suprapuneri, ce includ personajele Hulk, datorită înțelegerii cu studiourile Universal.

Recent, studiourile Marvel au obținut înapoi toate personajele X-Men și Fantastic Four, datorită contractului prin care Disney a cumpărat 20th Century Fox și toate bunurile lor de la 21st Century Fox. În concluzie, cel mai mare cerc din grafic este al Marvel, cum era de așteptat, de altfel.

Netflix apare cu verde iar Sony Pictures cu albastru în graficul de mai sus. Primul are exclusivitate pe acele personaje doar doi ani, după care Marvel va putea să le folosească sub brandul personal. Pe de altă parte, Sony deține drepturile asupra Spider-Man, Carnage, Black Cat, Venom, Spider-Man (Miles Morales), Green Goblin, Doctor Octopus și Kingpin (pentru acesta din urmă împarte drepturile cu Netflix).

Doar dacă Sony și Marvel nu vor reveni asupra anterioarelor decizii, care au avut implicații asupra Spider-Man: Far From Home și Avengers: Endgame, personajele din bula Sony vor rămâne acolo, departe de MCU.

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells