Iată ce actriță va lua Oscarul pentru interpretare în 2017

de Gloria Sauciuc în 29 Dec 2016
Bătălia pentru Oscar în categoria „Cea mai bună actriţă principală” are deja un câștigător, spun specialiștii în predicții de la GoldDerby.com

Editorii GoldDerby.com expun, într-un articol publicat în urmă cu câteva ore, motivele pentru care Natalie Portman (Jackie) va câştiga în faţa Emmei Stone (La La Land) în competiția pentru mult-râvnitul premiu Oscar.  Alături de Emma Stone (La La Land) și Natalie Portman (Jackie), în clasamentul predicțiilor urmează Amy Adams (Arrival), Isabelle Huppert (Elle), Annette Bening (20th Century Women), Ruth Negga (Loving), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins), Taraji P. Henson (Hidden Figures), Marion Cotillard (Allied), Jennifer Connelly (American Pastoral).

Este posibil să nu fie cel mai bun an pentru Emma Stone, scrie publicația. Iată motivele pentru care se poate considera că Natalie Portman va fi laureata Oscarului pentru cea mai bună actriţă:

1) Joacă rolul unei persoane reale

De-a lungul ultimilor 15 ani, în aproape fiecare cursă pentru Oscar actorul care a jucat rolul unei persoane reale a câştigat în faţa celor care aveau un personaj de ficţiune. Iată câteva exemple: Adrien Brody în The Pianist l-a depăşit pe Daniel Day-Lewis în Gangs of New York, Nicole Kidman în The Hours a câştigat în faţa lui Renee Zellweger în Chicago, Charlize Theron în Monster în faţa lui Diane Keaton din Something's Gotta Give, Reese Witherspoon în Walk the Line în faţa lui Felicity Huffman în Transamerica, Marion Cotillard în La Vie en Rose contra lui Julie Christie din Away from Her, Sean Penn în Milke contra lui Mickey Rourke în The Wrestler, Meryl Streep în The Iron Lady contra Violei Davis în The Help şi Eddie Redmayne în The Theory of Everything contra lui Keaton în Birdman. Ceea ce o avantajează net pe Natalie Portman.

2) Personajul ei suferă o schimbare majoră pe marele ecran.

Un alt argument care este binecunoscut, pentru care, din nou, Portman este exemplul perfect. Coafura bufantă în stilul anilor 60. Un machiaj subtil şi totuşi cu impact. Accentul tipic coastei de vest a Statelor Unite. Şi, cu siguranţă, costumul Chanel roz. Oricât de senzaţională ar fi Stone în La La Land, este aceeaşi roşcată cu care ne-am obişnuit (şi pe care o îndrăgim).

În schimb, în Jackie, nici nu mai ştim că o privim pe Natalie Portman. Pare că însăşi Jacqueline Kennedy este acolo pe ecran, scriu editorii GoldDerby.com. Şi această puternică transformare poate să o ducă pe Portman direct la Oscar.

3) Joacă un rol de „domniţă la ananghie"

Câteva articole recente subliniază că dacă personajul feminin central din film a suferit sau a fost victimizat într-un fel sau altul, actriţa din rol are mai bune şanse de Oscar. În anii 40, aşa a fost Joan Fontaine în Suspicion, Ingrid Bergman în Gaslight, Jane Wyman în Johnny Belinda. Tendinţa a continuat în deceniile următoare cu Vivien Leight "A Streetcar named desire", Joanne Woodward "The Three Faces of Eve", Susan Hayward în "I Want to Live!", Sophia Loren în "Two Women", Elizabeth Taylor în "Who's Afraid of Virginia Woolf" şi Jane Fonda în "Klute".

Lecţia învăţată a fost că dacă o actriţă joacă rolul unei persoane care trece prin tulburări, chinuri, suferă de frică sau este ameninţată, este pe moarte sau bolnavă, este îngrijorată sau furioasă, şansele pentru un Oscar sunt mai mari.

Acest lucru a ajutat mai multe actriţe, inclusiv pe unele care nu au jucat rolurile unor personaje reale: Jodie Foster în The Accused şi The Silence of the Lambs, Holly Hunter în The Piano, Jessica Lange în Blue Sky, Halle Berry în Monster's Ball, Hillary Swank în Million Dollar Baby, Kate Winslet în The Reader, Portman în Black Swan, Cate Blanchett în Blue Jasmine, Julianne Moore în Still Alice, Brie Larson în Room.

Dacă Academia de film merge şi anul acesta pe aceeaşi reţetă - cu siguranţă va fi Portman.

4) Jackie are şanse mari să fie nominalizată şi în alte categorii.

Redacţia Gold Derby, în cursul unei discuţii cu redactorul Tom O'Neil, a susţinut că nu anticipa ca Sylvester Stallone să câştige cu Creed, nu în ultimul rând pentru că este foarte greu ca un premiu pentru actorie să fie decernat în baza unei singure nominalizări (ceilalţi nominalizaţi, inclusiv câştigătorul Mark Rylance, au apărut cu toţii în caitate de competitori în categoria Cel mai bun film).

Jackie ar putea să se prezinte bine şi în alte categorii, precum Costume, Scenografie, Imagine, Montaj şi Coloană Sonoră. Şi chiar dacă La La Land va conduce clasamentul nominalizărilor, Jackie nu este mult în urmă. Ceea ce înseamnă că nu îi va fi uşor, chiar pentru La La Land, să aducă Oscarul în braţele lui Stone.

Exploreaza subiecte similare:

premii:oscar 2017, Emma Stone, Natalie Portman, Amy Adams, Isabelle Huppert, Annette Bening, Ruth Negga, Meryl Streep, Taraji P. Henson, Marion Cotillard, Jennifer Connelly, La La Land, Jackie, Arrival, Elle, 20th Century Women, Loving, Florence Foster Jenkins, Hidden Figures, American Pastoral, Allied

Alte știri din cinema

Inside Out 2 întrece Dune 2 în SUA şi devine cea mai populară premieră din 2024

Animaţia Pixar a avut nevoie de doar opt zile ca să-i bage lui Paul Atreides nisip în distrai

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells