Iată ce actriță din Urzeala Tronurilor primise, de fapt, rolul Anastasiei Steele din Fifty Shades of Grey

de Marina Florea în 31 Ian 2022
„Dacă aș fi spus `da` la asta, un film care este cu totul despre senzualitate și despre sex și despre oameni dezbrăcați, nu aș fi putut mai apoi privi oamenii în ochi [...]”

În 2015, filmul regizoarei Sam Taylor-Johnson Fifty Shades of Grey lua lumea pe sus cu încasări de jumătate de miliard de dolari. Cariera actriței Dakota Johnson cunoștea o lansare pe măsură... Dar știați că a fost cât pe ce ca Anastasia Steele să fie jucată de o cu totul altă actriță?

Taylor-Johnson, regizoarea, alesese de fapt altă actriță să joace rolul iubitei de 21 de ani a miliardarului Christian Grey (Jamie Dornan), actriță care, în cele din urmă, a refuzat rolul, scrie looper.com. Dakota, în schimb, l-a acceptat și a ajuns să joace în trilogia Fifty Shades, care a încasat 1,32 miliarde de dolari, conform E!News.

„Am dorit să mă implic pentru că este ceva atât de diferit”, relata Johnson pentru Vogue în 2015. „Și este o poveste de dragoste arzătoare...”

Și chiar dacă Taylor-Johnson nu a avut-o pe Dakota ca primă opțiune, cel puțin a fost pe deplin mulțumită de varianta de rezervă. „Ne-a scos la liman”, o descria regizoarea pe actriță. „A înțeles nuanța personajului și cum trebuie să îl joace: într-o manieră delicată. Dakota are această calitate de a părea fragilă și vulnerabilă, dar totuși cu un fond puternic care te face să îți dai seama că va învinge, până la urmă...”

Și, totuși, cum ar fi fost dacă Taylor-Johnson ar fi distribuit-o pe.... ei, bine, da! Pe Emilia Clarke! Cea care în Urzeala Tronurilor joacă rolul lui Daenerys Stormborn. Aceasta aproape că a jucat-o pe Anastasia Steele în Fifty Shades, dar a decis - până la urmă - să nu accepte rolul datorită scenelor de nuditate...

„Ei, Sam (Taylor-Johnson, regizoarea) este magică. O iubesc, și mi-a plăcut viziunea ei”, explica Emilia Clarke în 2019, pentru The Hollywood Reporter. „Totuși, ultima dată când am stat goală în fața camerei de filmat a fost acum mult timp (se întâmpla în Urzeala Tronurilor, primul sezon) și, pentru că sunt femeie, asta e întrebarea de baraj. Și este foarte neplăcut, și sunt sătulă de asta, și am făcut-o pentru personaj - și nu pentru ca vreun bărbat să îmi pipăie sânii, Doamne iartă-mă. Așa că, atunci când s-a pus problema să o joc pe Anastasia Steele, am spus: „Nu pot!”

Clarke susține că scena de nuditate din Urzeala Tronurilor, deși era „minimă”, de-a lungul anilor a „afectat-o” pentru toată viața, și crede că dacă ar fi acceptat rolul din Fifty Shades lucrurile nu aveau decât să se înrăutățească. „Dacă aș fi spus `da` la asta, un film care este cu totul despre senzualitate și despre sex și despre oameni dezbrăcați, nu aș fi putut mai apoi privi oamenii în ochi și să le spun: Nu îmi mai cereți asta!”

Clarke a mai jucat în Terminator Genisys în 2016 și apoi în Solo: A Star Wars Story. Actrița va debuta în Marvel Cinematic universe cu serialul Disney+ Secret Invasion. Rolul ei din Urzeala Tronurilor s-a încheiat în 2019.

Exploreaza subiecte similare:

Sam Taylor-Johnson, Fifty Shades of Grey, Jamie Dornan, Dakota Johnson, Emilia Clarke

Alte știri din cinema

Cum s-a răspândit epidemia în serialul HBO The Last of Us?

Vom vedea originea răspândirii fungilor ce aduc apocalipsa în The Last of Us, sau sursa infectării va rămâne un mister?

The Last of Us dezlănțuie creaturi înspăimântătoare, „care bat chiar Demogorgon-ul din Stranger Things”

Atenție, acest articol conține spoilere pentru episodul 2 din serialul HBO The Last of Us. Nu parcurgeți textul de mai jos dacă nu ați văzut încă acest episod

Mehmed vs Vlad: istoria trasă-n țeapă

Popularul serial de pe Netflix pune (indirect) în discuție politicile memoriei

Zilele Filmului German #ZFG15 revin la București în 2023, între 2 și 5 martie

Festivalul aduce publicului cinefil cele mai bune filme germane din perioada recentă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells