I Wanna Dance With Somebody, biografia lui Whitney Houston, are trailer oficial. Iată-l aici!

de Gloria Sauciuc în 16 Sep 2022
În anii '90, Whitney Houston era cel mai bine plătită actrița de culoare de la Hollywood

Primul trailer pentru I Wanna Dance With Somebody, biografia oficială a celebrei Whitney Houston, a fost dat publicității. Filmul urmează să aibă premiera în România pe 23 decembrie 2022, conform distribuitorului în România a producției marca Sony Pictures. Naomie Ackie, născută la Londra, va juca rolul celebrei dive, chiar dacă aceasta era din Newark, New Jersey.

Acțiunea filmului urmărește viața cântăreței din copilărie și până la moartea prematură în 2012, la 48 de ani.

Din palmaresul actriței britanice Naomie Ackie, premiată cu BAFTA, fac parte Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker, Master of None și The End of the F***ing World.

Alături de Ackie apar Stanley Tucci în rolul mentorului lui Houston, Clive Davis. Ashton Sanders va juca rolul soțului lui Houston, cântărețul de R&B Bobby Brown. Clarke Peters și Tamara Tunie vor juca rolul părinților lui Houston, iar prietena și asistenta ei, Robyn Crawford, va fi jucată de Nafessa Williams. Regia musical-ului e semnată de către Kasi Lemmons, care a mai semnat Harriet (2019) și clasicul film cult Eve’s Bayou, cu Lynn Whitfield și Samuel L. Jackson (1997). Scenariul este semnat de către Anthony McCarten (The Theory of Everything – 2014, Bohemian Rhapsody – 2018 și The Two Popes – 2019).

Mama lui Houston, Cissy, a fost câștigătoare de premiu Grammy cu grupul The Sweet Inspirations, cântând de-a lungul timpului cu Elvis Presley, Aretha Franklin și Bette Midler, iar verișoara Dionne Warwick este o altă legendă a muzicii pop. Societatea care deține drepturile asupra biografiei artistei a fost implicată, alături de soțul văduv Davis, care este și unul dintre producătorii filmului.

De la moartea cântăreței au mai existat proiecte legate de biografia acesteia. În 2018, regizorul Kevin Macdonald realiza un documentar controversat, Whitney, în care fratele cântăreței o acuza de abuz pe verișoara sa, dând naștere unor controverse în familie. În 2017, Whitney: Can I Be Me? De la regizorii Nick Broomfield și Rudi Dolezal era la fel de controversat, ridicând problema drogurilor și a identității sexuale a actriței. În 2015, Angela Bassett, nominaliată la Oscar, regiza primul film biografic dedicat lui Houston, cu titlul simplu Whitney. Filmul produs de Lifetime TV o avea în rolul principal pe Yaya DaCosta în rolul lui Houston, și a fost primit cu scepticism atât de public cât și de fani.

Nici în timpul vieții, cântăreața nu a fost străină de marele ecran cu roluri în Bodyguard (1992) alături de Kevin Costner, dar și în Dragoste de înger (1996), cu Denzel Washington și Sparkle (2012), cu Jordin Sparks. Astfel, în anii 90 actrița era cel mai bine plătită actrița de culoare de la Hollywood.

Alte știri din cinema

Primele reacții la controversatul film Sparta, al lui Ulrich Seidl

„Ulrich Seidl, un cunoscut regizor austriac, a venit în România să facă un film despre pedofilie cu actori amatori minori, fără să îi informeze pe părinții acestora despre subiectul real al filmului”, scria jurnalista Delia Marinescu, membră a echipei care a făcut investigația pentru ziarul Der Spiegel

Legenda regizorului de la Hollywood care nu există

Alan Smithee: țapul ispășitor al cineaștilor deposedați

Cinemagia recomandă trei filme despre spirite rătăcitoare

Destinele unor oameni care nu știu că au murit

Primul trailer pentru filmul lui M. Night Shyamalan, Knock at the Cabin, e aici!

O familie are de făcut o alegere imposibilă pentru a evita Apocalipsa

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bloodthirst pe 20 septembrie 2022 14:42
Este la moda: ai fost sau inca mai esti vedeta, trebuie sa-ti faci si film despre biografie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells