HBO: trei titluri tentante de văzut primăvara aceasta

de Ştefan Dobroiu în 16 Mar 2021
De la comunităţi în derivă la psihoterapie pandemică, în noile producţii HBO

Primăvara aceasta ni se pregătesc mai multe titluri de la HBO, titluri ce ar putea face vâlvă. Pe lângă Zack Snyder's Justice League, care se lansează pe 18 martie, vom vedea serialul Genera+ion, miniseria poliţistă Mare of Easttown, cu Kate Winslet în rolul principal, şi reboot-ul In Treatment. Iată mai jos ce ne atrage pe noi la aceste titluri, după ce am fost prezenţi la evenimentul online Television Critics Association, eveniment la care regizorii, scenariştii, producătorii şi actorii au vorbit despre mizele şi provocările noilor producţii.

Genera+ion - premiera pe 18 martie
Lumea este în continuă schimbare, ca şi problemele înfruntate de adolescenţi în viaţa de zi cu zi. Acest serial creat de o adolescentă, Zelda Barnz, actualizează provocările specifice vârstei, catapultându-ne în mijlocul unui grup de elevi de liceu dintr-un oraş american. Înconjuraţi de o comunitate conservatoare, eroii luptă pentru crearea propriilor identităţi şi recurg la metode insolite pentru a decide o dată pentru totdeauna cine şi ce doresc să fie. Putem fi siguri că ei nu se vor da în lături de la nimic pentru a pune la încercare preconcepţiile despre viaţă, dragoste şi familie, preconcepţii pe care adulţii din jurul lor se grăbesc să le forţeze asupra lor.

Genera+ion este primul serial creat de o cineastă din aceeaşi grupă de vârstă ca şi eroii. Zelda Barnz spune că reprezentarea elevilor gay în producţiile de televiziune americane sunt clişeistice: "Mi s-a părut foarte interesant că în mai toate show-urile TV personajele queer erau agresate. Experienţa mea din liceu nu a fost deloc aşa, am avut colegi extrem de populari, foarte out, care puneau în scenă show-uri de travestiţi pentru liceu, veneau îmbrăcaţi în rochii la şcoală şi nu aveau nicio problemă în a fi ei înşişi". Ne putem aştepta ca Genera+ion să provoace preconcepţiile generaţiilor mai mature în ce priveşte viaţa de liceu.

Mare of Easttown – premiera pe 19 aprilie
S-ar putea ca această miniserie poliţistă să devină atracţia lunii aprilie pe HBO Go, datorită popularităţii lui Kate Winslet. Winslet o interpretează aici pe Mare Sheehan, o poliţistă dintr-un orăşel din statul american Pennsylvania a cărei viaţă este dată peste cap când o crimă atroce dezbină comunitatea locală. Mare va vedea curând că presiunea descoperirii criminalului îi va afecta întreaga viaţă, obligând-o să-şi reconsidere opţiunile şi să-şi reevalueze relaţiile cu cei apropiaţi. "Este o poveste care explorează ideea de familie şi comunitate şi arată cum trecutul ne defineşte prezentul", se menţionează în prezentarea HBO.

Iată ce spune Kate Winslet despre protagonistă: "Nu este deloc ca mine. Prin urmare este înfricoşătoare într-un mod foarte atractiv, dacă eşti o actriţă ca mine, căreia îi place să se simtă îngrozită şi expusă, în afara zonei de confort. Am simţit foarte puternic nu doar cine este [Mare], ci lumea în care trăieşte, de unde vine, ideea aceasta de comunitate, să fii atât de sudat înăuntrul ei încât să uiţi din când în când cine eşti cu adevărat..." Mare of Easttown este revenirea lui Winslet la HBO după mai bine de un deceniu: în 2010 se lansa colaborarea lor anterioară, Mildred Pierce.

In Treatment – premiera în mai
După ce în primele trei sezoane rolul principal era jucat de Gabriel Byrne (In Treatment a avut şi o versiune românească, În derivă, cu Marcel Iureş), HBO schimbă direcţia cu sezonul patru, în care rolul psihoterapeutei este interpretat de Uzo Aduba. Nu ştii cine e Uzo Aduba? Fanii serialului Orange Is the New Black o cunosc foarte bine, pentru că Aduba o interpretează acolo pe Suzanne Crazy Eyes, poate cel mai ataşant personaj din întreg serialul.

În reboot-ul In Treatment Aduba abordează un stil complet diferit pentru a o interpreta pe Brooke Taylor, o psihoterapeută din Los Angeles gata să abordeze problemele extrem de actuale ale pacienţilor ei - inclusiv problemele psihice cauzate de pandemie sau de lucrul de acasă - în timp ce are ea însăşi parte de propriile provocări în viaţa personală.

Pe lângă aceste trei titluri, HBO a mai prezentat documentarul în două părţi The Crime of the Century despre abuzul (intens sprijinit de marile companii farmaceutice) de analgezice, abuz care a dus la zeci de mii de morţi suspecte în Statele Unite. Nu ştim în acest moment dacă documentarul realizat de regizorul câştigător de Oscar Alex Gibney se va lansa şi în România.

Exploreaza subiecte similare:

Kate Winslet, Alex Gibney, Uzo Aduba, Orange Is the New Black, Mildred Pierce, Marcel Iureş, În derivă, Mare of Easttown, In Treatment, Zelda Barnz, Gabriel Byrne

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sabinalin pe 16 martie 2021 17:40
Iures a fost minunat in serialul ,,In deriva,, , sunt convins ca era cel putin la fel de bun ca Byrne in versiunea americana la care nu am avut acces. S-o vedem si pe Aduba, nu se puteau abtine sa nu feminizeze si acest serial...
Phantom_sub pe 17 martie 2021 23:04
Eu mă uit la Superman şi Lois, Zack Snyder- Liga Dreptăţii, Povestea Slujitoarei sezonul 4, The Nevers.
makomomo pe 18 martie 2021 09:08
Fara filme si seriale cu gay, scutiti ne de asa ceva

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells