Guardians of the Galaxy – ghidul personajelor

de Cristina Grigore în 18 Mai 2014
Din 1 august, facem cunoștință cu un nou și original grup de supereroi Marvel

O nouă echipă de supereroi Marvel își va face intrarea în cinematografe de pe 1 august, alcătuită din personaje pe cât de diferite, pe atât de interesante. Noii veniți sunt Gardienii Galaxiei, o parte mai puțin cunoscută a universului Marvel, astfel încât studiourile au considerat oportună lansarea unui ghid al personajelor importante din film, ce va servi la evitarea confuziei dintre, spre exemplu, Rhomann Dey și Korath, dar și la aflarea unor elemente biografice utile în orientarea în lumea complexă a luptătorilor Galaxiei.

Guardians of the Galaxy abordează un mod nou și îndrăzneț de a privi supereroii și este unul dintre cele mai riscante și diferite proiecte ale Marvel, o aventură spațială epică, ce combină SF-ul cu aventura, acțiunea, dar și - după cum promite trailer-ul filmului - comedia. Conflictul este declanșat de expansivul Peter Quill, ale cărui origini terestre nu îl împiedică să facă față unor peripeții interstelare garnisite cu o mulțime de personaje extraterestre impresionante și bătălii crâncene. Aliații lui sunt Gamora, Drax, Groot și, aparent inofensivul Rocket.

Filmul este regizat de către James Gunn (Slihter, Super), care a impregnat aventurile Gardienilor cu originalitate și umor, dinamicitatea și efectele speciale fiind echilibrate de relația puternică ce se leagă între membrii grupului și modul în care acest lucru îi schimbă pe fiecare.

,,Pentru mine acest film este despre familie… Este despre un grup de creaturi rămase fără familie, care învață să se iubească și să se sprijine unul pe altul. Cred că este despre a-ți păsa. Mi se pare că trăim într-o lume în care am fost învățați că a fi indiferent este cel mai tare lucru, însă acest film îți spune că este în regulă să arăți că îți pasă”, a spus regizorul.

Peter Quill (Chris Pratt

Peter Quill este un aventurier interstelar care a fost răpit de pe Pământ la o vârstă fragedă. După ce-și însușește un vechi artefact, Quill trebuie să adune o echipă de renegați ai spațiului pentru a împiedica distrugerea galaxiei de către un villain puternic.

Gamora (Zoe Saldana)

Gamora vine de pe o planetă extraterestră, o orfană crescută de misteriosul Thanos, care a transformat-o în arma perfectă. Ca asasină personală a lui Thanos, Gamora și-a câștigat reputația unei luptătoare formidabile. Ea caută acum să se achite de crimele sale din trecut.

Drax(Dave Bautista)

Drax are fizicul unei brute și este stăpânit de o vendetă personală împotriva lui Ronan, cel care i-a ucis familia. Animat de o furie dezlănțuită, de neoprit, Drax va face tot ce îi va sta în putință pentru a se răzbuna pe cea mai periculoasă ființă din galaxie.

Groot (Vin Diesel)

Groot este descendentul unei flore umblătoare și aduce cu un copac simțitor, animat de conștiință. În ciuda aspectului său ciudat și a capacităților limitate de comunicare, Groot se dovedește a fi un aliat și un prieten de nădejde – nu doar pentru camaradul său într-ale vânătorii de recompense, Rocket, dar și pentru restul Gardienilor Galaxiei.

Rocket (Bradley Cooper)  

Rocket este un vânător de recompense și un mercenar, ale cărui abilități în mânuirea armelor și  în tacticile de luptă îl fac un luptător excepțional, în ciuda faptului că este un raton vorbitor, modificat genetic și cibernetic. Rezultatul unor experimente biologice traumatizante, Rocket este acum un adevărat expert al armelor de foc și un geniu al mecanicii, dar şi un mare arţăgos.

Ronan (Lee Pace)

Un rebel al rasei Kree, Ronan continuă războiul antic dintre poporul său și cel al xandarienilor. Ronan a încheiat un târg cu machiavelicul Thanos – acela de a recupera un artefact misterios, în schimbul căruia Xandar va fi în sfârșit eradicată. Ronan își pune armata pe urmele lui Peter Quill și celorlalți Gardieni ai Galaxiei, atunci când aceștia se interpun între el și intenția sa de genocid.

Yondu (Michael Rooker)  

Yondu este un bandit interstelar cu pielea albastră, care are o relaţie paternală nu tocmai perfectă cu Peter Quill. Lider al bandei de tâlhari cunoscuţi drept Ravagers (Devastatorii), Yondu şi acoliţii săi jefuiesc totul în drumul lor prin galaxie, luând orice doresc strict pentru plăcerea personală.

Nebula

(Karen Gillan)  

Asasina letală cu pielea albastră Nebula este locotenentul loial din serviciul lui Ronan şi Thanos. Aptitudinile specializate şi implanturile cibernetice pe care le posedă fac din ea un instrument valoros, dar ura pe care i-o poartă fiicei adoptive a lui Thanos, Gomora, ar putea fi punctul ei vulnerabil.

Korath (Djimon Hounsou)

Korath, puternicul aliat al lui Ronan, este un temut vânător intergalactic, dedicat cu totul prinderii şi uciderii ţintei sale.

Rhomann Dey (John C. Reilly)

Rhomann Dey este un medic din Corpul Nova, forţa militară a planetei Xandar. Dey este un ofiţer loial şi de încredere, dar atitudinea sa rigidă, regulamentară, este pusă la grea încercare când dezvoltă o relaţie incertă cu Peter Quill.

Nova Prime (Glenn Close)

Nova Prime Irani Rael este comandanta operaţiunilor Corpului Nova în galaxie. Eficienta şi principiala Nova Prime îşi conduce soldaţii cu încredere din baza sa de operaţiuni de pe Xandar. Misiunea pe care şi-a stabilit-o este protejarea cu orice preţ a cetăţenilor de pe Xandar şi menţinerea păcii.

The Collector (Benicio Del Toro)

Taneleer Tivan, supranumit Colecţionarul, este custodele obsesiv al celei mai mari colecţii de faună, relicve şi specii interstelare din galaxie. Un personaj enigmatic, Colecţionarul operează dintr-un loc în spaţiu numit cât se poate de potrivit Knowhere (Nuştiiunde). Când îi întâlneşte pe Peter Quill şi însoţitorii săi, Colecţionarul încearcă să încheie un târg dubios.


Exploreaza subiecte similare:

Guardians of the Galaxy, James Gunn, Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close, Benicio del Toro

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blastpit pe 18 mai 2014 21:15
Filmul asta poate fi intitulat Avengers in space.Abia astept sa apara.
spartacus pe 19 mai 2014 11:19
Daca nu ar fi fost ratonul ala vorbitor care poate sa faca, in plus, si alte lucruri, ar fi putut fi un film tratat ca unul serios, dar asa.... Parerea mea, desigur.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells