Gods of Egypt, primul eșec major al anului la box-office

de Gloria Sauciuc în 29 Feb 2016
A câștigat o sumă modică raportată la costurile de producție de circa 140 milioane de dolari

Se pare că ziua de lansare a Gods of Egypt (Zeii Egiptului) stă sub semnul „Zeului întunericului”, scrie presa internațională. Toate speranțele studiourilor Lionsgate, legate de o serie de filme cu subiect mitologic și plasate în Egiptul Antic, au fost spulberate odată cu începutul weekendului Oscarurilor, atunci când epopeea plasată în Egiptul Antic, cu Gerard Butler în rolul lui Set, zeul întunericului, și-a ratat obiectivul de încasări de 4,76 milioane de dolari, pentru un modest 1527 de dolari per copie/ecran.

Acestea ar putea duce la încasări de 14 milioane de dolari în Statele Unite pentru trei zile de proiecție - o cifră modică raportată la costurile de producție de circa 140 milioane de dolari. Din fericire pentru studiourile Lionsgate, deducerile de taxe din Australia, unde s-au derulat filmările, plus vânzările pe piețele externe vor reduce pierderile.

Chiar de dinainte de premieră, filmul reușise deja să stârnească disprețul criticilor pentru distribuția de actori albi în rolurile de zei egipteni. „Zeii” au câștigat un descurajant 23 din 100 ca proporție de critici favorabile pe Metacritic. Cinefilii de pe Cinemascore, de obicei indulgenți, i-au dat filmului abia un slab „B minus”. „Zeii” a trebuit, vineri, să se mulțumească cu un loc 2, după hitul „Deadpool” care a cules 8,95 milioane de dolari în cea de-a treia săptămână de la premieră, la un total cumulat de 263 de milioane.

Alte două premiere au avut rezultate sub așteptări. Triple 9, thrillerul de la Open Road Films, se luptă pentru locul 3 cu abia 2,14 milioane de dolari, cu încasări per copie modice de abia 970 de dolari. La fel și Eddie the Eagle, filmul cu Hugh Jackman despre lumea sporturilor, a luat-o la vale cu încasări de 1,93 milioane de dolari și cu locul 6.

Printre cele cu performanțe neutre, Kung Fu Panda 3 (de la Fox), a luat locul 4 cu 1,95 milioane de dolari, lăudându-se cu încasările anterioare de 121 milioane de dolari, atingând la mustață pe Risen (Sony/Columbia) și ajungând la locul 5 cu 1,94 milioane de dolari la un total de 1,76 milioane.

The Revenant, filmul cu acum oscarizatul DiCaprio, a fost singurul candidat la Oscar din Top 10. A strâns weekendul acesta doar 1 milion de dolari, cu un total cumulat de peste 167 milioane de dolari.

Exploreaza subiecte similare:

Gods of Egypt

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 29 februarie 2016 10:44
De la primul trailer toata lumea stia ca filmul asta o sa fie un esec.
Costirik pe 29 februarie 2016 13:54
Inclusiv cei care au realizat filmul;)
weaksis pe 29 februarie 2016 15:22
Si Zoolander la fel de prost a fost

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells