Globurile de Aur schimbă regula după victoria „comediei” Marţianul

de Cristina Grigore în 20 Apr 2016
Premiul acordat în ianuarie dramei SF cu elemente de comedie a stârnit o mulţime de controverse

Asociaţia Presei Străine la Hollywood a modificat o serie de reguli legate de organizarea şi participarea la următoarele ediţii ale premiilor Globurile de Aur, iar una dintre acestea va face imposibilă reeditarea „momentului Martianul”. Filmul lui Ridley Scott a fost inclus anul acesta în categoria „comedie-musical” şi a câştigat premiul aferent– în vreme ce Matt Damon s-a ales cu premiul pentru „Cel mai bun actor principal într-o comedie sau musical”. Controversele pe acest subiect au umplut apoi secţiunile de comentarii online, evenimentul fiind chiar ridiculizat pe reţelele de socializare.

„Dramele cu accente de comedie vor fi incluse în categoria dramelor” se menţionează în noua hotărâre a Asociaţiei, citată de site-ul Entertainment Weekly.

Printre comediile nominalizate la ediţia din acest an s-a aflat şi Trainwreck, a lui Judd Apatow. Aflat pe podium la Critics Choice Television Awards, pentru a anunţa un premiu oferit lui Amy Schumer, starul lui Trainwreck, regizorul a atacat victoria lui The Martian.

„Matt Damon mă fixează acum cu privirea. Legat de treaba aceea de la Globurile de Aur. Avem un singur premiu Matt, doar cu atât ne alegem. Parcă aş fi un tocilar în curtea şcolii iar tu tocmai mi-ai furat banii de lapte. Chiar putem să ne alegem orice categorie dorim? Dacă avem un asiatic în film, putem fi incluşi la ‘Cel mai bun film străin’, nu-i aşa?”, a punctat atunci Apatow.

Alte modificări votate de APS au vizat categoria filmelor de animaţie, în care nu va mai putea fi inclus un film care are mai puţin de 75 de procente de material animat. De asemenea, actorii nu mai pot fi nominalizaţi pentru o scurtă apariţie într-un film în care au apărut drept ei înşişi, fără să intre în pielea vreunui personaj.

Exploreaza subiecte similare:

The Martian, Matt Damon

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells