Glass Onion, sequel-ul la Knives Out: data premierei, plus primele imagini

de Gloria Sauciuc în 23 Aug 2022
Daniel Craig revine în rolul lui Benoit Blanc, un detectiv particular

Daniel Craig revine la accentul sudist și modul de vorbire lent și cadențat, pentru că Glass Onion: A Knives Out Mystery - continuarea la filmul polițist din 2019 Knives Out - va debuta pe Netflix pe 23 decembrie, fiind distribuit de asemenea și în „anumite săli la o dată ce se va anunța ulterior”, scrie Variety.

Premiera de pe Netflix va urma premierei filmului de la Festivalul Internațional de la Toronto, din septembrie. În plus, streamer-ul a confirmat că filmul cu regia semnată de Rian Johnson va rula în anumite săli, fără sa dea mai multe detalii unde și sub ce formă.

Dacă ne gândim că Knives Out a avut un succes surprinzător în pofida unei producții cu buget mediu – încasând 100 de milioane de dolari în Statele Unite și 200 de milioane de dolari pe plan global – patronii de săli de cinema vor fi, probabil, doritori ca filmul să ruleze în sălile lor, comentează Variety.

Deși detaliile asupra acțiunii nu au fost făcute publice, titlul Glass Onion: A Knives Out Mystery îl readuce pe Craig în rolul lui Benoit Blanc, un detectiv particular cu accentul tipic Sudului Statelor Unite.

Noul film îl surprinde investigând un mister cu totul și cu totul diferit, plasat de data asta în Grecia. Johnson, care revine ca regizor și scenarist, a adunat o distributie excelentă pe măsura echipei inițiale, cu Edward Norton, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Kathryn Hahn, Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson, Dave Bautista și Ethan Hawke în distribuție.

Mai mult, se pare că Glass Onion nu va fi ultimul film cu Craig în rolul lui Benoit Blanc. Deși un al treilea film Knives Out nu a fost încă anunțat oficial, Netflix a achiziționat drepturile de distribuție asupra a două sequel-uri anul trecut. Lionsgate și T-Street sunt companiile care asigură producția. Johnson a semnat producția filmului alături de partenerul său de producție Ram Bergman.

Pe lângă data premierei, Netflix a dat publicității primele imagini din film, pe care le puteți vedea în galeria acestui articol.

Potrivit lui Rian Johnson, titlul filmului în limba engleză, un omagiu adus cântecului „Glass Onion" din 1968 al formației Beatles, se datorează în parte înclinației lui Blanc către exprimările bombastice. „Caut tot timpul elemente amuzante, de care Blanc să se poată agăța și pe care să le poată transforma în metafore chinuite și folosite în exces”, a spus regizorul în cadrul unui interviu realizat de Anne Cohen.

„Toate acestea sunt perfect vizibile încă de la bun început. Așadar, m-am gândit la ceva limpede, transparent, și așa am ajuns la «glass» (sticlă). Și voi fi foarte sincer. Pur și simplu am luat telefonul și am căutat printre melodii după cuvântul «glass». Mi-am imaginat că trebuie să existe piese care să conțină cuvântul acesta. Și mă gândeam așa: «Să fie o fortăreață de sticlă? Un castel de sticlă? Sau un om din sticlă?» Primul rezultat al căutării a fost «Glass Onion», pentru că sunt un mare fan al trupei Beatles”.

Exploreaza subiecte similare:

Daniel Craig, Glass Onion: A Knives Out Mystery, Knives Out, Edward Norton, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Kathryn Hahn, Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson, Dave Bautista, Ethan Hawke

Alte știri din cinema

Revin la Festivalul Internațional de Film de la Berlin – trendurile 2023 și cronica 2020

Anul acesta nu voi lucra ca interpret, dar voi participa la Berlinale ținând cititorii Cinemagia la curent despre festivități, vedetele și în general filmele en vogue

Ramon: comedie absurdă sau fiasco narativ?

În ultimul film al lui Jesús del Cerro, Pavel Bartoș interpretează un țăran viticultor sărac cu duhul, dar bogat în peripeții

Cristina Jacob, despre noul ei film în engleză: „Bătăile inimii nu au nevoie de nicio traducere”

„Filmul acesta e pentru publicul din România, tot atât cât este pentru publicul de oriunde. Vorbim despre sentimente și relații în care ne regăsim cu toții”, mai spune regizoarea

Stranger Things, cel mai vizionat serial pe streaming în 2022

Spectatorii din Statele Unite au petrecut un echivalent a 19,4 milioane de ani pe platformele de streaming...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells