Gérard Depardieu își vinde toate posesiunile din Franța. Iată ce proprietăți are actorul milionar

de Gloria Sauciuc în 6 Sep 2015
În 2012, actorul a stârnit o controversă în Franța după ce și-a mutat domiciliul în Belgia, tocmai pentru a evita o taxă impusă milionarilor francezi, o acțiune caracterizată drept „patetică” de către Jean-Marc Ayrault, pe atunci prim-ministru francez

Actorul francez Gérard Depardieu declară că „va vinde totul” în țara natală, în cursul ultimului său atac verbal la adresa Franței. Actorul francez Gérard Depardieu a declarat că își va vinde toate proprietățile (deci, inclusiv castelul și restaurantele). Trăind ca exilat în Belgia, din cauza taxelor neplătite, având în plus și un domiciliu în Rusia, care i-a acordat cetățenie, controversatul star își propune să rupă orice legături cu Franța. Să renunțe, deci, și la proprietățile pe care le are acolo. „Vreau să vând totul în Franța”, a declarat el pentru TV Magazine, citat de telegraph.co.uk. „Nu mai vreau să fiu o parte din țara asta, deși iubesc să fiu francez”.

În 2012, actorul a stârnit o controversă în Franța după ce și-a mutat domiciliul în Belgia, tocmai pentru a evita o taxă impusă milionarilor francezi, o acțiune caracterizată drept „patetică” de către Jean-Marc Ayrault, pe atunci prim-ministru francez. Depardieu deține în Franța, la ora actuală, un complex hotelier de 50 de milioane de euro, pe care încearcă să îl vândă de doi ani, plus un castel cu cramă de vinuri pe Valea Loarei și câteva restaurante, el mai celebru fiind La Fontaine Gaillon din Paris. În total, afacerile lui în Franța însumează 85 de angajați.

Actorul declara pentru mass-media: „Vreau să părăsesc țara asta (Franța) și gata. Nu e vorba aici de impozite. Nu sunt mulțumit de modul în care se folosesc banii impozitați. Nu vreau să mai fiu proprietar, ci doar să trăiesc altundeva, să trăiesc și să mor, și să lucrez pentru cei pe care îi iubesc”.

Un susținător al Rusiei lui Vladimir Putin, care i-a acordat cetățenia și un domiciliu în Rusia, Depardieu a ajuns persona non-grata în Ucraina, datorită tensiunilor politice recente, alături de alte 600 de figuri politice care au luat partea Rusiei odată cu anexarea Crimeii. Despre Europa, actorul declara: „Sincer, nu îmi place cum văd Europa în viitor, cu conducătorii care sunt în Europa, Italia, Germania. Mai mult, Europa nu se place pe ea însăși”.

În pofida declarațiilor, actorul ajuns faimos cu filme celebre precum Cyrano, Green Card sau Asterix continuă filmările la producții franceze precum serialul Capitaine Marleau și un documentar gastronomic filmat în Franța, Scoția, Spania și în Maroc. Va apărea și în serialele Marseille și Tour de France, unde joacă rolul unui tată al cărui fiu s-a convertit la Islam.

Exploreaza subiecte similare:

Gérard Depardieu, Green Card

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells