Gerard Butler despre personajul său din Gods of Egypt: „Set este personificarea unei arme”

de Gloria Sauciuc în 24 Feb 2016
Iată ce spun actorii într-un interviu video despre fantasy-ul Gods of Egypt, din 26 februarie în premieră la noi

Un hoț de rând, un muritor (Brenton Thwaites), se aliază cu preaputernicul zeu Horus (Nikolaj Coster-Waldau), pentru a salva lumea de furia lui Set (Gerard Butler), neîndurătorul zeu al întunericului. Aceasta este premisa filmului epic Gods of Egypt, ce intră în regim de premieră la noi pe 26 februarie. 

Iată, mai jos, declarațiile actorilor și a coordonatorului de efecte vizuale despre rolurile jucate și spectaculoasa producție.

Nikolaj Coster-Waldau - Horus

Brenton Thwaites este un actor (australian) grozav, care deja a lucrat cu o mână de regizori buni, este foarte dedicat, e profesionist și este și amuzant. Ne-am distrat și în timpul, și după filmări. Îmi place asta, mergi la un film și te transpune în cu totul altă parte. Există, în acest film, unele imagini care te dau pe spate. Gerard Butler, cred, a dat lovitura cu filmul 300 unde joacă acest rol de erou, deci a mai făcut filme de această anvergură. De data asta însă joacă un gen diferit de personaj: un erou negativ. Este un actor bun și are o latură fizică ce îl avantajează. Și este și amuzant pe platou, ceea ce este un avantaj. E un adevărat profesionist.

Brenton Thwaites - Bek

Joc un personaj, pe Bek, unul dintre puținii muritori printre zei. În esență, pentru a-mi salva iubita, trebuie să apelez la ajutorul zeilor care aduc ordinea în Egipt. Mi-au plăcut scenele cu Nikolai și cu Gerald. Cred că ambii amestecă acțiunea cu drama, există cascadorii, iar tensiunea creată între cei doi actori aduce un tip aparte de energie pe platoul de filmare. Felul în care vorbește este energie pură. Când urmăresc acest gen de filme mă relaxez complet și îl urmăresc cap coadă.

Gerard Butler - Set

Zeii sunt și ei personaje, și surprindem interacțiunea lor cu oamenii, acesta e felul în care îi vedem trăind unuii cu alții, iar în călătoria lor Bek (muritorul) și Horus (zeul) învață atât de multe unul despre celălalt. Este frumos să îl joci pe eroul negativ: Set este durul perfect, incredibil de primejdios, este furios și cu toate astea își păstrează calmul. Set este personificarea unei arme, și are o putere incredibilă care i-ar permite să anihileze pe oricine, și cu toate asta alege să fie inventiv, cuceritor, manipulativ, și chiar are o doză de umor, de vulnerabilitate și de tristețe.

Chadwick Boseman - Thoth

(despre regizorul Alex Proyas) Alex ar fi în stare să întoarcă lumea întreagă cu fundul în sus. Există aici un umor despre care nu te-ai aștepta să fie aici. Iar Thoth nu este atât de rău pe cât te-ai putea aștepta să fie. Ceea ce este ceva interesant.

Elodie Yung (Hathor)

Îmi place personajul lui Brenton. Este concentrat, știe ce vrea, este profesionist, este bine pregătit.

Courtney Eaton (Zaya)

Când mă uitam la storyboard-uri și la lumea filmului îmi spuneam: „O să fie minunat!”

Rufus Sevell (Urshu)

Lucrările de artă pe care le vedem ne inspiră. Nu seamănă cu nimic din ceea ce am mai văzut. Și cred că Alex (Proyas) este un geniu. Mi-a plăcut să lucrez cu Brenton, este de treabă și l-am îndrăgit. Are un simț grozav al umorului.

Eric Durst - coordonator efecte vizuale

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale acestui film, care chiar mi-a trezit interesul, este felul în care evoluează personajele și de fapt, în spatele fiecăruia este un actor care îl joacă. Nu este ca în motion capture, o cască și o cameră care îi preia mișcările: există actori, un actor care joacă rolul sfinxului, un altul pe Anubis, altul Set, altul Horus, care se transformă în șoim sau în șacal. Trebuie să le păstrăm personalitățile lor distincte, atunci când intrăm în domeniul animației. Și asta este ceva foarte subtil.

Exploreaza subiecte similare:

Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau, Gerard Butler, Gods of Egypt, Chadwick Boseman, Courtney Eaton, Alex Proyas, Eric Durst

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 25 februarie 2016 00:19
Mda, filmul o sa fie o porcarie.... nu pot spune ca sunt obsedat ca americanii de ideea de white-washing, dar nene, nici macar un actor care sa para realist egiptean???
decebal89 pe 25 februarie 2016 17:34
Bayard- populatiile din Nordul Africii erau albe. Cartaginezii,evreii,egiptenii,asirienii etc erau albi nu negrii sau arabi. Intelegi?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells