Furios și iute: Hobbs & Shaw, debut bun și nu prea în SUA

de Gloria Sauciuc în 5 Aug 2019
În lupta pentru supremația la box office, Hobbs & Shaw s-ar putea menține în fruntea clasamentului până la începutul toamnei

Într-o lună săracă în premiere (în România doar 11 producții se lansează în august), deci cu puțini contracandidați, spin-off Furios și iute: Hobbs & Shaw se situează - la debutul pe marile ecrane - pe primul loc în box office-ul nord-american. Este ultimul blockbuster al verii lui 2019, după cum notează publicația Cinemablend.

Cu a doua cea mai largă lansare din istoria francizei Fast & Furious (Hobbs & Shaw a fost prezent în weekendul premierei în 4253 de cinematografe numai în SUA), Hobbs & Shaw a avut încasări de 60,8 milioane de dolari, la un buget de 200 milioane, conform Box Office Mojo.

Pe de altă parte, încasările din afara Statelor Unite se ridică la peste 120 de milioane de dolari, conform Cinemablend. Fate of the Furious/Fast & Furious 8 se lansa cu încasări de 98 milioane de dolari în SUA. Cifrele de la debutul pe marile ecrane l-ar putea plasa pe Hobbs & Shaw pe locul 7 în topul încasărilor din franciza de nouă filme Fast & Furious, conform boxofficemojo.com. Lipsa entuziasmului cu privire la acest spin-off s-ar putea datora, notează boxofficemojo.com, absenței distribuției originale din filmele Fast & Furious.

Cu toate acestea, Hobbs & Shaw este bine cotat pe agregatorul de cronici RottenTomatoes, având un rating de popularitate de 90% (criticii de film, însă, i-au dat un scor de 66%). Spectatorii care votează pe CinemaScore îl clasează, de asemenea, foarte sus, notând filmul cu „A-” (numai Fast Five și Fast & Furious 6 au primit nota maximă, „A”).

În topul încasărilor acestui weekend (2-4 august), animația The Lion King a avut un box office de 38,246 milioane de dolari iar pe locul trei s-a situat Once Upon a Time in Hollywood, cu încasări de 20,025 milioane de dolari.

În lupta pentru supremația la box office, Hobbs & Shaw s-ar putea menține în fruntea clasamentului, cel puțin până la lansarea horror-ului IT: Chapter 2 (6 septembrie), asta dacă nu va fi detronat de titluri precum Scary Stories To Tell In The Dark ori The Angry Birds Movie 2.

Exploreaza subiecte similare:

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, The Lion King, The Angry Birds Movie 2, Fast & Furious 6, The Fast and The Furious, Fast Five, Fast & Furious 8

Alte știri din cinema

Se caută un „tânăr Morpheus” pentru Matrix 4

Pelicula, în care va juca și Michael B. Jordan, va începe filmările anul viitor

Comedia românească Pup-o, mă!, pe Netflix

Aduce în atenție o legendă de prin partea Ardealului despre ce trebuie să faci într-o anumită zi a anului ca să te însori

Joaquin Phoenix s-a temut să accepte rolul lui Joker

Filmul a primit în SUA rating-ul R - nu este recomandat minorilor din cauza reprezentării excesive a violenței și nebuniei

Topul 10 al actorilor cel mai bine plătiți din 2019

Locul întâi îi revine lui The Rock, pentru al doilea an consecutiv

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 5 august 2019 17:48
este o lansare rezonabila avand in vedere ca este un spin off, care niciodata nu se va ridica la nivelul productiei din care a fost "extras" pentru ca oricat de populare au fost personajele,incat sa merite un film propriu,filmul mama are mai multe personaje fiecare cu fanii lor, iar cum franciza este de ceva timp pe piata, este greu sa atraga spectatori noi.
In concluzie, 60 mil este mai mult de cat ok,inseamna mai mult de 60 % retentie din filmele originale

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells