Furios şi iute 7, filmul care a ajuns cel mai rapid la un miliard de dolari încasări

de Ştefan Dobroiu în 18 Apr 2015
Popularitatea mondială a blockbusterului întrece aşteptările analiştilor. The Avengers este în pericol?

Dom Toretto şi prietenii săi au un motiv în plus să-şi îmbrace hainele de sărbătoare: Furios şi iute 7 nu doar că a depăşit un miliard de dolari încasări, dar este şi filmul care a ajuns cel mai rapid la această sumă. Popularitatea internaţională a filmului a întrecut toate aşteptările analiştilor, aceştia prevăzând încă de anul trecut că partea a şaptea a seriei ar putea depăşi un miliard de dolari încasări. Marea întrebare din acest moment este dacă sequelul va depăşi 1,5 miliarde de dolari, detronând astfel The Avengers/Răzbunătorii de pe a treia poziţie din topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie.

Furios şi iute 7 a ajuns la un miliard de dolari încasări în doar 17 zile de la lansare, bătând astfel recordul deţinut anterior de Avatar, care depăşise în 2010 acest prag după 19 zile de la premieră. Oare va trebui să aşteptăm Avatar 2 pentru a înregistra un nou record?

Şi în România blockbusterul a fost întâmpinat cu interes: în doar 17 zile Furios şi iute 7 a devenit cel mai popular film al anului, cu 406.835 de spectatori până în acest moment. Sequelul are toate şansele să depăşească impresionantul total de bilete vândute de Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri, care înregistra 526.000 de spectatori după lansarea sa în cinematografele nostre în decembrie 2014. Astfel, Furios şi iute 7 ar deveni cel mai de succes film lansat în România de la Avatar, văzut după premiera sa din 2009 de peste 880.000 de români.

Exploreaza subiecte similare:

Fast and Furious 7, The Avengers, Avatar, Avatar 2, The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
fendal pe 18 aprilie 2015 11:16
Era de asteptat
lau96 pe 18 aprilie 2015 11:39
Uriasa performanta acestui film. Sunt curios daca Avengers va reusi sa o doboare...Probabil ca nu va ajunge la fel de repede la aceasta suma, dar per total cred ca va depasi Furious7 la nivel global.
XShadowX pe 18 aprilie 2015 12:29
Fabulos! Foarte mare performanta obtinuta de acest film , felicitari intregului colectiv care a muncit la acest film extraordinar , sunt sigur ca va fi cel mai bun film de actiune al anului 2015 !!!
radu3455 pe 18 aprilie 2015 13:23
face toti banii
Bayard pe 18 aprilie 2015 15:19
Nene si mai are inca o saptamana pana la Avengers, in multe tari chiar 2 saptamani.... daca nu venea un film atat de tare dupa F7, putea sa urce pana pe 3... asa ma indoiesc.
cosmin742000 pe 18 aprilie 2015 15:33
La cati prosti sunt pe planeta nu e de asa mare mirarare
cosmin742000 pe 18 aprilie 2015 15:33
mirare
FeaR pe 20 aprilie 2015 10:46
Unii oameni sunt destul de dusi cu capul. Daca tie nu iti place si il consideri un film de nota 1, nu ii fa prosti pe cei carora le place acest film. Vorbesti de cei cu IQ, pai tu nu prea ai din moment ce ii faci prosti pe altii pentru ca se uita la un film anume, care tie nu iti place. Nu sunt mare fan, mi-au placut primele dar au inceput sa o cam dea in bara de la 4, dar tot nu ii fac prosti pe altii. E treaba loc si alegerea lor, nu ii obligi tu sa se uite la ce film vrei. Hai sa te fac si eu prost ca ai vazut filmul X, sau pe toti. Cum ar fi? Esti genul de om care judeca dupa aparente, felicitari pentru geniul de care dai dovada.
bogyvaly pe 20 aprilie 2015 12:21
Cosmine, am un IQ peste medie si totusi am fost sa vad filmul pentru entertainment si nu pentru arta. Din pacate comentariul tau denota ca esti un om limitat in optiuni cognitive si ca IQ tau este mult sub medie....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells