Fostul villain Le Chiffre din "Casino Royale", victimă în "Vânătoarea"

de Gloria Sauciuc în 13 Mar 2013
Mads Mikkelsen, într-un nou rol memorabil, din 15 aprilie

Prezentată în premieră mondială în competiţia de la Cannes 2012, producţia daneză Jagten/Vânătoarea va fi proiectată în deschiderea celei de-a 9-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, pe 15 aprilie. Filmul va fi distribuit pe ecranele românești de Independența Film începând cu 19 aprilie.

Mads Mikkelsen, unul dintre cei mai memorabili villaini din seria Bond primea pe 27 mai 2012, la Cannes, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru rolul din Jagten/Vânătoarea, declasându-l pe principalul contracandidat, octogenarul actor francez Jean-Louis Trintignant, din drama câştigătoare de Palme d'Or Amour.

Pe de altă parte, unul dintre co-fondatorii mişcării Dogma 95 şi regizor al multi- premiatului Festen (The Celebration), Thomas Vinterberg aduce din nou pe ecrane o puternică dramă. Scenariul a fost scris împreună cu regizorul şi scenaristul Tobias Lindholm.

The Hunt reuşeşte să readucă o colaborare de succes, începută cu Submarino, a cărui premieră a avut loc la Festivalul de Film de la Berlin, în 2010. Cu un buget de aproximativ 2,7 milioane euro. The Hunt a fost filmat în Danemarca.

Mads Mikkelsen joacă rolul lui Lucas, un profesor manierat, silit să o ia de la capăt după un divorţ şi piederea locului de muncă. Însă, de îndată ce lucrurile au început să meargă spre bine, viaţa îi va fi distrusă din nou. O acuzaţie de molestare a unei fetiţe va genera o isterie colectivă în comunitate, şi - o dată cu propagarea minciunii - Lucas va trebui să îşi apere de unul singur viaţa şi demnitatea. Nu există vreo scenă de abuz, însă - chiar şi aşa - devine ţinta urii, este demonizat peste noapte, agresat şi abandonat de prieteni. Primeşte astfel o etichetă de care nu va scăpa niciodată.

Regizorul Thomas Vinterberg comentează pe marginea unei scene din film în care, de Crăciun, Lucas merge la slujba de la biserică, unde se va confrunta cu o comunitate ostilă: "Mads a plâns toată ziua, la fiecare dublă, exact în acelaşi fel. Nu am văzut până acum atât profesionalism: am filmat din mai multe unghiuri, şi a trebuit să treacă prin mai multe stadii diferite: hotărâre, cedare, furie, uşurare. A plâns timp de opt ore - puţini actori pot face asta".

Laureat la Cannes cu Premiul Juriului Ecumenic și cu premiul pentru „Cel mai bun actor”, și câștigător al Premiului Publicului la festivalurile de la Ghent, Vancouver și Palm Springs, Jagten reprezintă unul dintre cele mai titrate filme europene ale anului trecut, cariera sa internațională culminând cu cinci nominalizări și premiul pentru „Cel mai bun scenariu” la Premiile Academiei Europene de Film.

Potrivit publicației americane The Hollywood Reporter, Jagten este „cel mai bun film al lui Thomas Vinterberg de la Festen încoace – o fascinantă dramă psihologică construită în jurul interpretării de excepție a lui Madds Mikkelsen; actorul impresionează aici cu portretul unui om bun, prins într-o situație pe care nu o poate controla”, a scris Variety.

Exploreaza subiecte similare:

Jagten, Mads Mikkelsen, Jean-Louis Trintignant, Festen, Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 13 martie 2013 15:21
Un actor bun pot spune . De-abia astept sa vad filmul , pare interesant .
alex_il_fenomeno pe 29 martie 2013 16:09
Sa ii urma succes, pentru ca actorul poate inregistra o noua victorie cu acest rol.
AnalyticVision pe 9 ianuarie 2014 22:34
Va invit sa cititi si paralela pe care o face George Perju in cronica sa la "Jagten", articolul intitulat "Noul chip al comunismului occidental": http://discerne.wordpress.com/2013/11/26/noul-chip-al-comunismului-occidental-cronica-la-jagten-vanatoarea-de-george-perju/

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells