Finalul filmului „Căpitanul America: Război civil” are cinci posibile implicaţii pentru „Faza 3”

de Gloria Sauciuc în 12 Mai 2016
Vision se va lupta cu latura lui umană...

După luni de reclamă, temperată de o suspiciune sâcâitoare că nu se poate nicicum ca frații regizori Russo să poată echilibra totul, „Căpitanul America: Războiul civil” a fost încă un triumf pentru Marvel. Finalul deschis al filmului lasă loc unei multitudini de oportunități pentru scenariile viitoare.

Dacă nu ar fi fost planificarea Marvel deja dată publicității, ne-am fi imaginat că unele dintre implicațiile războiului civil ar avea nevoie de propriile filme. Totuși, Marvel are două filme misterioase fără nume în mânecă, aşa încât este posibil să existe câteva răsturnări de situație surprinzătoare.

Indiferent de cum sunt rezolvate, iată - via What Culture.com - ce se poate deduce după „Războiul civil”...

Atenție, articolul conține câteva spoilere!

Spider-Man o să fie uimitor

În ciuda faptului că intră târziu în luptă, Spider-Man jucat de Tom Holland este probabil cel mai bun pariu din Războiul civil. Este amuzant, replicile și scenariu îl avantajează. Iar dacă Marvel se bazează pe ceea ce a fost anunţat în „Război civil” –  și anume mândria de tocilar a lui Spidey, nevoia lui de a echilibra eroismul și datoria, precum și contradicția dintre dorința lui fundamentală de a se arăta lumii și responsabilitatea de a rămâne ascuns – Spider-Man are șanse să fie uimitor.

Chiar și fără o poveste a originii sale, cei doi regizori Russo au reușit să descrie complexitatea și carisma lui Spider-Man și Peter Parker prin ceea ce a fost de fapt un cameo extins, iar promisiunea propriului său film a devenit repede şi mai interesantă.

Răzbunătorii secreţi?

S-ar părea că Răzbunătorii cinematografici sunt în aceeași poziție ca și omologii lor din benzile desenate la sfârșitul primului război civil: sunt împărțiți în două grupuri distincte.

Cu toate că cei loiali lui Tony Stark sunt, probabil, pe un teren mai nesigur, el poate conta în continuare pe Spider-Man, ce a mai rămas din Rhodey, pe Vision, cei rămaşi din SHIELD, inclusiv renegatul Agent 13, eventual Hulk sau Thor (ori ambii) şi nou-veniţii Căpitanul Marvel și poate Doctor Strange (deși el este puțin probabil să fie pro-înregistrare). Deci el ar putea avea încă o listă întreagă de Răzbunători puternici.

Dar ceilalți oferă cea mai interesantă imagine. Cu Căpitanul America şi echipa lui ascunsă (plus posibilitatea de a face din nou echipă cu Black Widow și Nick Fury), am putea vedea o echipă de Răzbunători secreţi și subversivi care operează în afara rețelei, precum Noii Răzbunători ai lui Luke Cage de după războiul civil. Să sperăm că aceasta e situația pe care o vom vedea în „Infinity War”, cu Thanos apărând din fundal până la punctul culminant al primei părți.

Generalul Ross rămâne activ

Thunderbolts Ross vrea să știe unde au dispărut dintr-o dată Hulk și Thor, iar acum el are şi Echipa lui Cap în închisoarea de maximă securitate, iar de Black Widow se va ocupa separat. Cu siguranță nu-şi poate imagina că se poate baza pe Tony Stark din nou ca să elimine eroii necinstiți.

Alternativa ar putea fi atunci ca Ross să ia o filă din cartea Amandei Waller și să urmărească vânătorii eroilor din războiul civil, închegând o echipă de răufăcatori pentru a localiza țintele. Ar putea conta deja pe Zemo – despre care se ştie că are un motiv personal să-i vadă pe Răzbunători învinşi – și nu ar fi prea exagerat să-i cheme pe Abomination și Justin Hammer (care sunt printre puţinele personaje negative în viață) pentru a mări rândurile cu abilitățile lor speciale. Iar ulterior chemarea unor personaje negative de nivel inferior pentru debutul lor ar completa lista.

Ar fi o mișcare extrem de curajoasă din parte Marvel, dar dacă vreodată ar intenţiona să facă un film cu Thunderbolts (sau cu un ansamblu de personaje negative), acesta este momentul perfect, şi ar trebui să fie îndemnat insistent să facă acest film. Chiar dacă nu se face, General Ross îşi va petrece, probabil, Faza 3 încercând să aducă în fața justiției Răzbunătorii necinstiți.

Vision se va lupta cu latura lui umană... iar Wanda cu puterile ei

„Căpitanul America: Războiul civil” este perfect la limită, un blockbuster palpitant bazat pe personaje.

Deşi nu i s-a dat prea mult timp pe ecran în comparație cu celelalte personaje mai importante, pare inevitabil ca dinamica Vision/Scarlet Witch va juca un rol important în declanșarea „Infinity War”.

Chiar și cu Wanda în subteran, afecțiunea lui Vision pentru ea – care în cele din urmă l-a făcut să-l accidenteze grav pe Rhodey, îl va transforma. Vision și-a exprimat deja dorința de a fi capabil să controleze Piatra Infinitului de pe fruntea lui (mai degrabă decât să-l controleze ea), și se pare că încercarea lui de a deveni mai uman se va potrivi cu acea călătorie personală.  Din păcate, aceste două lucruri ar putea să însemne dezastru pentru Iron Man.

Chiar dacă este capabil să vadă ce planuri are Thanos pentru piatra preţioasă, el ar putea fi sedus de ticălos cu promisiunea revelației. Titanul nebun i-ar putea oferi lui Vision mijloacele să-şi controleze piatra și să-şi înțeleagă locul său în rasa umană ca un pretext pentru a-i... sparge capul. Pentru că puterile lui Vision sunt de așa natură încât predarea Pietrei e singurul mijloc prin care Thanos să pună mâna pe ea.

Destinul lui  Scarlet Witch pare să fie destul de asemănător, cu puterile ei care continuă să-i provoace probleme pe măsură ce devin tot mai mari.

Black Panther îl are pe Bucky

Faptul că T'Challa nu doar că a oferit protecție și confort tehnologic lui Bucky, dar i-a şi promis că va lupta împotriva oricui vine după el, sugerează că povestea „Războinicului iernii” va continua cu un film dedicat lui Black Panther.

În caz contrar, s-ar părea că Marvel l-a pus pur și simplu pe Bucky la „conservare” pe timp nedeterimnat. Ceea ce în mod clar nu se va întâmpla și se pare că filmul lui Ryan Coogler va echilibra povestea cu un Ulysses Klaue care vrea să jefuiască resursele Wakandei și  cu generalul Ross (sau altcineva) care vine după Bucky.

 
 

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Vorador pe 12 mai 2016 17:34
Poate nu am fost eu prea atent la filme, dar Abomination nu moare in "The Incredible Hulk"?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells