Filmul Banditul Whiskey, în regia lui Nimród Antal (Predators), va avea premiera în România pe 26 ianuarie 2018

de Cinemagia în 17 Dec 2017
Scris și regizat de Nimród Antal (Predators), care a muncit timp de trei ani la scenariu, consultându-l în permanență pe realul „Whiskey Man”, Attila Ambrus, acum un om liber, mic întreprinzător

„Banditul Whiskey”/"The Whiskey Robber", povestea adevărată a banditului plecat din România care a jefuit 27 de bănci în Ungaria, strângând peste o jumătate de milion de dolari, va intra pe marile noastre ecrane pe 26 ianuarie 2018.

Attila Ambrus/Banditul Whiskey devenea un erou popular la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990 tocmai pentru că reușea să facă de râs autoritățile comuniste. Filmul va fi distribuit de Taylor Projects în rețeaua Cinema City din București și din țară.

The Whisky Robber este scris și regizat de Nimród Antal (Predators, Metallica Through the Never), care a muncit timp de trei ani la scenariu, consultându-l în permanență pe realul „Whisky Man”, Attila Ambrus, acum un om liber, mic întreprinzător.

Născut în România, unde are o copilărie grea, fiind orfan de mamă și abandonat de tată, emigrează în Ungaria. Attila Ambrus devine un Robin Hood, un veritabil erou popular: era spărgător de bănci, cu numeroase jafuri armate la activ, păcălind în permanență autoritățile, dar nu făcea niciodată vărsare de sânge. În plus, prins - la un moment dat - pentru interogatoriu, are o evadare spectaculoasă şi fără precedent din sediul Poliţiei. Înainte de fiecare jaf bea câte un pahar de Whiskey, pentru a-și face curaj, de unde și supranumele său.

Filmul s-a lansat pe 22 noiembrie 2017 în Ungaria, unde a fost un hit de box office, aducând în primul weekend peste 65.000 de spectatori în cinematografe și surclasând blockbusterul american Justice League. Costurile de producție ale  "The Whisky Robber" s-au ridicat la 4 milioane de dolari.

Sinopsis oficial Banditul Whisky

Attila Ambrus a fost un spărgător de bănci legendar, în Ungaria anilor 1990.

Provenit din Ardeal, Ambrus a crescut în România comunistă, guvernată de Nicolae Ceaușescu, iar lipsa de perspective din această țară l-a determinat să fugă peste graniță în căutarea unui viitor mai bun. Experiențele definitorii ale vieții sale timpurii au fost marcate de câteva traume, precum o căsnicie distrusă, lipsa iubirii, dezamăgiri, singurătatea continuă și excluderea socială. Devenit adult, multe dintre aceste probleme au continuat - numai că totul se desfășoară acum în Ungaria.

Ambrus s-a confruntat în curând cu faptul că nu contezi decât dacă ai bani. Iar el nu avea.

El voia mai mult; el a vrut să fie special și să se distingă, în cadrul comunității sale. Avea o inimă mare; încă din copilărie, dorința sa cea mai ardentă a fost de a da, iar acest sentiment a rămas neschimbat în Ungaria. Însă, pentru a satisface această dorință, avea nevoie de bani - mulți bani.

Filmul urmărește progresul unui lup singuratic, folosind arhetipurile clasice de Western- ale celui fără de lege și ale omului legii.

Banditul Whisky nu a vrut niciodată să fie un erou - deși mass-media l-a transformat într-unul. Celebritatea sa a depășit granițele când a evadat din închisoare. Întreaga țară ținea cu el: în sfârșit cineva care a reușit să facă de râs autoritățile comuniste.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

A Viszkis, Nimród Antal, predators

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 23 septembrie 2018 11:26
Foarte interesanta povestea inspirata din realitate pe care ne-o prezinta filmul "The Whiskey Robber", in stransa legatura cu tara noastra in perioada totalitar-comunista.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells