Filmele lunii aprilie 2018

de Ştefan Dobroiu în 3 Apr 2018
13 premiere luna aceasta pe marile ecrane

Ne-am  mirat să descoperim că în luna aprilie se vor lansa doar 13 filme. Este cel mai mic număr de premiere dintr-o lună a anului, iar explicaţiile sunt două. Mai întâi, Sărbătorile de Paşti, pe care vi le dorim cât mai liniştite. Apoi, prezenţa în program a celui mai mare blockbuster al anului. Iată mai jos recomandările noastre.

6 aprilie
Maya the Bee: The Honey Games/Albinuţa Maya 2 este unica premieră a săptămânii. Un film destinat celor mai mici spectatori, despre puterea prieteniei şi despre puterea de a-l accepta, aprecia şi iubi pe cel diferit de tine.

13 aprilie
Oferta şi varietatea ei se îmbunătăţesc vizibil în al doilea weekend al lunii, care pare să satisfacă mai toate gusturile, de la bockbusterul pline de efecte speciale Rampage: Scăpaţi de sub control, la ireverenţioasa comedie Blockers/Interzis la... sex. Să nu uităm de horror-ul A Quiet Place/Fără zgomot!, unul din rarele filme de gen care îi entuziasmează pe critici (procent de 100% cronici pozitive în acest moment pe RottenTomatoes).

Mai vedem speciala animaţie Loving Vincent/Cu drag, Van Gogh, în care secvenţele au fost filmate cu actori, iar apoi zeci de pictori din mai multe ţări europene, inclusiv România, le-au transformat în adevărate picturi în stilul celebrului Van Gogh. În sfârşit, documentarul România neîmblânzită, care ne reaminteşte ceea ce unii am uitat, dintre blocurile gri: că avem o ţară superbă şi că ar trebui să depunem mai mult efort pentru a o păstra aşa.

20 aprilie
Un weekend mai slab calitativ, dar căruia nu-i lipsesc aşii din mânecă. Vedem animaţia Duck Duck Goose/Raţă, raţă şi gâscan, despre un gâscan teribilist care refuză cu îndârjire să respecte regulile migraţiei, dar trebuie să devină mai responsabil după ce salvează doi pui de raţă. Filmul german Aus dem Nichts/În întuneric se poate lăuda cu premiul de interpretare de la Cannes, pentru actriţa Diane Kruger, dar şi cu Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin.

Romanticii vor aprecia Midnight Sun, o dramă despre o adolescentă care suferă de o boală ce-i interzice expunerea, măcar şi un minut, la soare, ceea ce îi va ridica nenumărate probleme atunci când vrea, în sfârşit, să se implice într-o relaţie. Mai vedem filmul românesc The Wanderers: The Quest of The Demon Hunter/Vânătorul de spirite, în care Armand Assante este Louis, un vânător de vampiri american ajuns într-un sat din Transilvania. În sfârşit, Super Troopers 2, un veritabil "film cu proşti" despre poliţişti americani care trebuie să facă legea într-un orăşel canadian.

27 aprilie
Avengers: Infinity War/Răzbunătorii: Războiul Infinitului
Un film care nu mai are nevoie de nicio prezentare şi care ar putea domina clasamentul anual al încasărilor. Războiul infinitului nu este o producţie lipsită de capcane. Una dintre ele, extrem de discutatul număr mare de personaje, ceea ce ar putea da filmului o atmosferă de defilare a celor mai populari supereroi Marvel. Al doilea, faptul că povestea este împărţită în două filme, punctul ei culminant având loc în sequelul aşteptat în mai 2019. Ce ştim sigur este că regizorii Anthony şi Joe Russo ne-au dovedit în Captain America: Civil War că ştiu să controleze nu doar cheltuirea unui buget generos de efecte speciale, ci şi suspansul şi întorsăturile de situaţie. Ca să nu îţi strici plăcerea vizionării, îşi recomandăm să te protejezi cât mai mult de avalanşa de spoturi şi clipuleţe prezente online, pentru că acestea oferă prea multe spoilere cu privire la povestea pe care fanii benzilor desenate o cunosc deja.

În ultimul weekend al lunii mai vedem Lichozrouti/The Oddsockeaters/Aventuri fără pereche, o animaţie din Cehia despre creaturi mititele care se hrănesc cu şosetele noastre desperecheate.

Exploreaza subiecte similare:

Maya the Bee: The Honey Games, Rampage, A Quiet Place, Blockers, Loving Vincent, România neîmblânzită, Midnight Sun, Duck Duck Goose, Aus dem Nichts, The Wanderers: The Quest of The Demon Hunter, Super Troopers 2, Avengers: Infinity War, Lichozrouti

Alte știri din cinema

Au început filmările la Freaky Friday 2

Jamie Lee Curtis şi Lindsay Lohan revin în rolurile lui Tess şi Anna

Trailer nou: vin' la Nosferatu să te gâdile cu dinţii pe piele

Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson şi Willem Dafoe joacă în remake-ul filmului din 1922

Inside Out 2 întrece Dune 2 în SUA şi devine cea mai populară premieră din 2024

Animaţia Pixar a avut nevoie de doar opt zile ca să-i bage lui Paul Atreides nisip în distrai

Se întoarce Kevin Costner în Yellowstone?

Actorul spune că revenirea sa la cea de-a doua parte a sezonului 5 se va întâmpla "doar în anumite condiţii"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 3 aprilie 2018 14:49
De cand asteptam ultimul film al lui Fatih Akin.
AmphitriteMermaid pe 4 aprilie 2018 16:38
Foarte interesant, le asteptam pe toate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells